Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Δημήτρης Θωμάς: Και του χρόνου! 4/5/2004 12:33 μμ

Η Start Line υπό την αιγίδα του δήμου της Κύμης, οργάνωσε –κατά γενική ομολογία- έναν αγώνα-πρότυπο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και θεατές. Ας δούμε, όμως, τι μας είπε ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς για τη 2η ανάβαση Κύμης:

Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την επιτυχημένη προσπάθειά σας. Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι από πλευράς δήμου να βοηθήσει στην οργάνωση ενός αγώνα;
Τα πάντα στη ζωή είναι δύσκολα, αλλά γίνονται όμορφα όταν σου αρέσουν και συνειδητά προσπαθείς για το καλύτερο. Εμείς, όλοι εδώ βλέπουμε τον αγώνα σαν μια γιορτή και θέλουμε να δώσουμε μια ευχάριστη νότα σε όλους όσοι ήρθαν να τον παρακολουθήσουν. Γι’ αυτό το λόγο στο διήμερο αυτό, εκτός του αγωνιστικού μέρους, οργανώσαμε και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και μια ξεχωριστή συναυλία με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου για να δημιουργήσουμε εορταστικό κλίμα και παράλληλα να προβάλουμε με αυτό τον όμορφο τρόπο την περιοχή μας. (σ.σ. η συναυλία αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας αλλά ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι επιφυλάσσεται για το μέλλον).

Ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε τις 100, παρά το γεγονός ότι η απόσταση της ανάβασης από την Αθήνα είναι μεγάλη. Προσφέρατε κάποιες διευκολύνσεις στους συμμετέχοντες;
Στους φιλοξενούμενους, αγωνιζόμενους και ανθρώπους της οργάνωσης, διαθέσαμε δωρεάν διαμονή για να διανυκτερεύσουν. Επίσης, καλέσαμε σε γεύμα τους ανθρώπους της οργάνωσης ώστε να συζητήσουμε για το καλύτερο του αγώνα. Σκοπός μας είναι να φύγουν όλοι από εδώ ευχαριστημένοι.

Κάνατε αλλαγές στη διαδρομή;
Βελτιώσαμε σε διάφορα σημεία την ίδια τη διαδρομή ώστε να είναι ακόμα πιο ασφαλής. Κατ’ αρχήν, από πέρυσι είχαμε ασφαλτοστρώσει όλη την απόσταση της ανάβασης. Επίσης, βάλαμε τσιμέντο στο ρείθρο του δρόμου, πράγμα που σημαίνει ότι διαπλατύνθηκε ο δρόμος και παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Μεγαλώσαμε τις μπάρες και βάλαμε καινούριες όπου χρειάστηκε. Τέλος, είχαμε στη διάθεσή μας 40 εθελοντές από την περιοχή μας, οι οποίοι στέκονταν σε διάφορα μέρη και «αστυνόμευαν» τη διαδρομή ώστε να μην κάθεται ο κόσμος σε επικίνδυνα σημεία αλλά και να μη μπαίνει μέσα κατά τη διάρκεια του αγώνα με κίνδυνο ατυχήματος.


Κάνατε κάποιες ενέργειες ώστε να διευκολύνετε τη ζωή των θεατών;
Υπήρχαν ειδικά πούλμαν που μετέφεραν τους θεατές σε όποιο σημείο του αγώνα επιθυμούσαν, πριν από την έναρξη της ανάβασης. Επίσης, τοποθετήσαμε χημικές τουαλέτες και καντίνες σε πολλά μέρη της διαδρομής, καθώς και καρέκλες σε ορισμένες στροφές για να παρακολουθήσουν οι θεατές πιο άνετα τον αγώνα. Θέλω να τονίσω ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαμε απ’ ευθείας μετάδοση και ραδιοφωνική κάλυψη από το σταθμό Ράδιο Αλιβέρι στους 102,2.

Στηριχτήκατε σε κάποιον άλλο αγώνα, για να πάρετε ιδέες για την ανάβαση Κύμης;
Όχι, ήταν καθαρά δικιά μας πρωτοβουλία και με δικιά μας φαντασία. Η πρώτη απόπειρα που έγινε πέρυσι αποδείχθηκε επιτυχημένη κι έτσι κινηθήκαμε στην ίδια γραμμή και εφέτος, προσπαθώντας να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα υψηλότερα. Μάλιστα, όπως με πληροφόρησαν σε ψηφοφορία που έγινε πέρυσι στο Διαδίκτυο, η ανάβαση Κύμης ψηφίστηκε ως η καλύτερη._Ε.Λ. elyk@formula1mag.gr

Ας δούμε, όμως, τι «αιχμαλώτισε» για ακόμη μια φορά ο φακός του rally.gr στην ανάβαση Κύμης:

Όσο και να περίμεναν οι κύριοι της φωτογραφίας, δεν είχαν την τύχη να ακούσουν τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Βλέπετε ο καιρός μας έκανε το χατίρι μόνο την Κυριακή.
Αφού δεν πήραν μέρος στην ανάβαση αποφάσισαν να ασχοληθούν με τους δύο τροχούς. Τ. Καϊτατζής και Ν. Ζάχος σε πρωταγωνιστικούς… ρόλους στο service του αγώνα.
«ΚΑΖΑ» αυτή είναι η κωδική ονομασία της νέας αγωνιστικής ομάδας καρτ των δύο «μηχανόβιων» του άρθρου μας.
Οι Μ.Μ. και Π.Τ. του rally.gr σε ρόλο αναρριχητών…
Πάγκοι με αναμνηστικά από τον αγώνα, αλλά και ραδιοφωνικός σταθμός για την απευθείας μετάδοση των αποτελεσμάτων…
…ήταν μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν, όπως προείπαμε, την ανάβαση Κύμης ως «αγώνα πρότυπο». Και του χρόνου!