Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

24 Ώρες Αττική 4Χ4 5/2/2004 9:23 μμ

Τί είναι το 24 Ώρες Αττική 4Χ4;
Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο από έναν 24ώρο αγώνα αντοχής στα περίχωρα της Αθήνας. Ένας αγώνας αντοχής, εκτός δρόμου, ειδικά σχεδιασμένος για τετρακίνητα οχήματα. Θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Μάρτη και θα τερματίσει την Κυριακή 14, μετά από 24 ώρες συνεχούς οδήγησης και περίπου 700 χλμ. διαδρομής.

Τι χρειάζεται για να συμμετάσχει κάποιος;
Ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο, καθαρόαιμο ή SUV, νόμιμο για χρήση στο δρόμο. Δύο ή και περισσότερα μέλη πληρώματος. Ζώνες ασφαλείας τουλάχιστον 3 σημείων για κάθε μέλος του πληρώματος. Χειροκίνητο πυροσβεστήρα. Τρίγωνο και φαρμακείο. Έναν ιμάντα έλξης 5 μέτρων, με δυνατότητα έλξης τουλάχιστον 2 τόννων. Σημεία έλξης εμπρός και πίσω. Ένα φτυάρι. Λάστιχα λάσπης ή παντός εδάφους. Δύο κινητά τηλέφωνα ξεχωριστών εταιριών. Αν δεν έχετε τετρακίνητο η οργάνωση μπορεί να σας ενοικιάσει!

Τι θα προσφέρει η οργάνωση;
Πλήρες αναλυτικό road book της διαδρομής. Καρνέ του αγώνα. Αναλυτική λίστα με τους Σταθμούς Ελέγχου Χρόνου και τα ωράριά τους. Αριθμούς και ειδικό κανονισμό. Φαγητό στη διάρκεια μιας στάσης, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.

Ποιο είναι το ζητούμενο;
Το ζητούμενο είναι να μπορέσει το πλήρωμα να βρει το δρόμο με τη βοήθεια του road book και να αντέξει τις σκληρές οδικές συνθήκες για 24 ολόκληρες ώρες. Ο νικητής θα κριθεί από τις επιδόσεις του σε συγκεκριμένες δοκιμασίες ακριβείας ταχύτητας (regularité) σε δύσκολα σημεία της διαδρομής και από την ακρίβεια με την οποία θα τηρήσει τα ωράρια του αγώνα. Η απαιτούμενη μέση ωριαία ταχύτητα δε θα ξεπερνά τα 30 χλμ./ώρα στο χώμα και τα 50 στην άσφαλτο. To 24 Ώρες Αττική 4Χ4 δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας.

Ποια είναι η πρόκληση;
Πρώτα από όλα η πλοήγηση: το πλήρωμα, σε μία διαδρομή prima vista, θα πρέπει με βάση το road book να βρει το σωστό δρόμο και να περάσει από όλα τα ΣΕΔ και τα ΣΕΧ της διαδρομής μέσα σε δεδομένα χρονικά περιθώρια. Σε δεύτερο πλάνο η αντοχή: το πλήρωμα θα πρέπει να αντέξει να κινείται σε μέτριο ρυθμό για 24 ολόκληρες ώρες!

Ποιος θα κερδίσει;
Όποιος κάνει καλύτερα τα παραπάνω. Όποιος είναι πιο ακριβής στα regularité. Όποιος δεν χάσει το δρόμο του. Όποιος δεν αργήσει στα ΣΕΧ. Όποιος δεν χρειαστεί βοήθεια από άλλους αγωνιζόμενους στο δρόμο. Όποιος τελικά είναι καλύτερος off roader. Θα υπάρξουν ξεχωριστές κατηγορίες για SUV, καθαρόαιμα και pick up (φορτηγάκια).

Τι κοστίζει;
Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται σε 300 € για κάθε αυτοκίνητο. Αν αυτή πληρωθεί πριν τις 20.2.2004 θα δίδεται έκπτωση 100 €. Αν πληρωθεί πριν τις 29.2.2004 θα δίδεται έκπτωση 50 €. Για τα μέλη του Ιχνηλάτη ισχύει έκπτωση 30% στις παραπάνω τιμές.

Πληροφορίες;
Έκτωρα Κιμωνίδη 694 5558505, Γιάννη Αθανασίου 210 6149124, Γιώργο Βαγγέλη 210 9896025, Θοδωρή Σκορδίλη 210 9858241