Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Ένας Ούγγρος στη Minardi! 23/12/2003 12:13 μμ

Σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό Αθλητισμού, Ferenc Gyurcsany, η οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας του Zsolt Baumgartner, να ξεκινήσει μια καριέρα ως πιλότος Formula 1 δεν πρέπει να θεωρείται χορηγία προς την ομάδα της Minardi αλλά "επένδυση" για το μέλλον.
Ο Gyurcsany τόνισε σε συνέντευξη χθες στη Βουδαπέστη ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει τέσσερα εκατομμύρια δολάρια από τον κρατικό αθλητικό προϋπολογισμό για να στηρίξει τον Baumgartner να εξασφαλίσει μόνιμη θέση στη Formula 1.

Η Ουγγρική κυβέρνηση δημιούργησε μια εταιρεία στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα προβολής του Baumgartner. Η τελική επιλογή της Minardi έναντι της Jordan έγινε λόγω της καλύτερης προσφοράς της ιταλικής ομάδας: " Μας δόθηκε χώρος για τους χορηγούς μας και στα τρια μονοθέσια" δήλωσε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του Ούγγρου. Ένα από τα λογότυπα που θα υπάρχει στα μονοθέσια της Minardi θα πρατρύνει τους θεατές να επισκεφτούν την Ουγγαρία. Η οριστική συμφωνία θα υπογραφεί σήμερα και ο Baumgartner, θα είναι ο ένας από τους δυο πιλότους της Minardi το 2004. Ο άλλος θα είναι ο Ιταλός Gianmaria Bruni. Όσον αφορά τον Jos Verstappen όλα δείχνουν ότι του χρόνου θα οδηγεί με τα χρώματα της Jordan.
Τ.Π.
takis@techlink.gr