Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Και νέες αλλαγές; 17/9/2003 2:08 μμ

Σκηνές σαν και αυτή δύσκολα θα ξαναδούμε στο WRC, με τους νέους κανονισμούς.
Ενέδωσε τελικά η επιτροπή Ράλι του WRC στις πιέσεις των κατασκευαστών, που με επικεφαλής την Hyundai, τη Mitsubishi και τη Peugeot ζητούσαν να επιτραπεί οι ομάδες να ορίζουν έναν μόνο οδηγό που θα διεκδικεί βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όλη τη χρονιά, ενώ για τον δεύτερο να έχουν τη δυνατότητα να τον αλλάζουν ανάλογα με τον αγώνα. Βέβαια από τις 3 αυτές ομάδες μόνο η Peugeot είχε ιδιαίτερους λόγους να επιμείνει σε μια τέτοια αλλαγή, αφού είναι η μοναδική ομάδα που υπέγραψε συμβόλαιο με 3 οδηγούς λίγες μόλις μέρες πριν ανακοινωθούν τα μέτρα για τον περιορισμό των εξόδων και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών από 2 μόνο οδηγούς.

Παράλληλα βέβαια η επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει την απαγόρευση των δοκιμών των ομάδων για δύο μήνες το χρόνο, τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο. Για τον Αύγουστο δεν υπήρξαν σοβαρές αντιρρήσεις, όμως για τον Δεκέμβριο, που είναι ένας μήνας χωρίς αγώνες και βασικά είναι ο μήνας της προετοιμασίας όλων των ομάδων για τη νέα χρονιά αλλά και για τους αγώνες του Πριγκιπάτου και της Σουηδίας, οι αντιδράσεις αναμένονται έντονες.

Αλλαγή όμως ενδέχεται να έχουμε και στο ημερολόγιο καθώς οι Νεοζηλανδοί απεγνωσμένα προσπαθούν να πείσουν τους υπεύθυνους ότι η διεξαγωγή του αγώνα τους στη μέση του χειμώνα, διάστημα κατά το οποίο οι βροχοπτώσεις εκεί είναι ιδιαίτερα έντονες, δημιουργεί προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στη διακοπή του αγώνα, όπως είχε γίνει το 1998. Οι υπεύθυνοι του αγώνα θα ζητήσουν αντιμετάθεση του αγώνα τους με αυτόν της Αργεντινής, στην οποία η περίοδος του χειμώνα είναι συνήθως πιο «στεγνή» από την καλοκαιρινή.

Πάντως τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να ισχύσει αν οι προτάσεις αυτές δεν εγκριθούν από την ολομέλεια της FIA που θα συνεδριάσει, για τη λήψη των τελικών αποφάσεων, σε ένα ακριβώς μήνα._Σω.Κ. (sockil@rally.gr)