Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

DTM: Ο Jean Alesi νικητής στο Donington 27/7/2003 10:29 μμ

Πατήστε για μεγέθυνση
Jean Alesi
Άπιαστος αποδείχτηκε ο Jean Alesi
Φαίνεται ότι το Donington του πάει πολύ. Ο Jean Alesi για 2η συνεχόμενη χρονιά κέρδισε στη Βρετανική πίστα παρά την ασφυκτική πίεση του Bernd Schneider σε ένα ακόμα σόου της Mercedes. Μόνη παρηγοριά για τον Γερμανό το γεγονός ότι έπιασε κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα αφού ο Albers έμεινε στα χαμηλά, μόλις 5ος.

Ο αγώνας θύμισε αρκετά Formula 1 αφού κρίθηκε στην εκκίνηση και στα pits. Ο Alesi κέρδισε το σπριντ της 1ης στροφής από τον Schneider ενώ ο Ekstrom έκανε τόσο κακή εκκίνηση που έπεσε στην 6η θέση! Αυτό ήταν μόνο η αρχή για την Audi που είχε την ατυχία να βλέπει ένα-ένα τα TT να βγαίνουν εκτός μάχης: Στον 1ο γύρο ο Tomczyk έχασε τον έλεγχο παίρνοντας στον λαιμό του τον Reuter, ενώ 2 γύρους αργότερα ένα λάθος του Aiello πλήρωσαν, εκτός από τον ίδιο, ο ομόσταυλός Abt και ο Menu. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από τον Karl Wendlinger που έχασε κάθε ελπίδα για διάκριση όταν το TT του γύρισε και έμεινε τελευταίος.

Όλα αυτά έμοιαζαν πολύ μακρινά για το δίδυμο της Mercedes. Alesi και Schneider ήταν σε απόσταση αναπνοής μέχρι τα πρώτα pits stops στον 7ο γύρο. Εκεί η ABT έδειξε τη κλάση της και ο Ekstrom κέρδισε την 4η θέση από τον Albers με την κατάταξη να μένει κατά τα άλλα αμετάβλητη. Ο Σουηδός πλέον πετούσε και η πίεση του στον Fassler τους έφερε σε απόσταση βολής από τους δυο της κορυφής. Με τη διαφορά στα 4 δέκατα ο Alesi δεν έβλεπε την ώρα για τα δεύτερα pits stops ώστε να χάσει έστω και για λίγο τον Schneider από τους καθρέφτες του. Η Mercedes για να μην επηρεάσει την μάχη έβαλε ταυτόχρονα τους δυο τους στα pits. Οι μηχανικοί έκαναν αλάνθαστά τη δουλειά τους και έτσι ο Γάλλος βγήκε και πάλι μόλις μπροστά από τον Γερμανό. Κερδισμένος της διαδικασίας και πάλι ο Ekstrom που πέρασε 3ος και έβαλε αμέσως πλώρη για την κορυφή.

Πατήστε για μεγέθυνση
Bernd Schneider
Τα έδωσε όλα ο Schneider αλλά δεν ήταν αρκετό
Οι τελευταίοι 14 γύροι εξελίχθηκαν σε θρίλερ με τους Alesi, Schneider στο δευτερόλεπτο, τον Ekstrom να παραμονεύει για κάποιο λάθος και τους Fassler, Albers να παλεύουν για την 4η θέση. Πιο πίσω ο Dumbreck ήταν τόσο μόνος που είχε την πολυτέλεια να γυρίσει και να μην χάσει θέση αφού η διαφορά του από τον 7ο Jager ήταν στα 20 δευτερόλεπτα. Ο μόνος που ξεχώρισε από τις πίσω θέσεις ήταν ο προστατευόμενος της McLaren Gary Paffett που έδειξε στους Winkelhock και Mucke ότι τα προσπεράσματα στο Donington είναι εφικτά. Κρίμα που οι διώκτες του Alesi δεν παρακολουθούσαν τα κατορθώματα του νεαρού για να αντιγράψουν κάποιο κόλπο. Ο βετεράνος της Formula 1 τερμάτισε πρώτος με τους Schneider και Ekstrom στα 2 δευτερόλεπτα. Η 2η νίκη του στο DTM πανηγυρίστηκε δεόντως αφού όπως είπε και ο ίδιος ‘’Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, ένα μικρό λάθος θα κόστιζε την νίκη’’. Ο Schneider πάρα την ικανοποίηση για την 1η θέση στη βαθμολογία δήλωσε ανικανοποίητος από το αποτέλεσμα αφού είχε αυτοκίνητο για νίκη, ενώ ο Ekstrom υποσχέθηκε να δουλέψει περισσότερο τις εκκινήσεις του.

Στη βαθμολογία όπως προαναφέραμε ο Bernd Schneider πέρασε 1ος, με τον Christijan Albers 3 βαθμούς πιο πίσω. Στην 3η θέση παρέμεινε ο Marcel Fassler που διατηρεί τις ελπίδες του για τίτλο. Επόμενος αγώνας για το DTM στις 17 Αυγούστου στο Nurburgring.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
1. Jean Alesi (Mercedes Clk) - AMG 36 γύροι
2. Bernd Schneider (Mercedes Clk) - AMG +1"466
3. Mattias Ekstrom (Audi TT-R) - Abt +1"841
4. Marcel Fassler (Mercedes Clk) - AMG +4"497
5. Christijan Albers (Mercedes Clk) - AMG +5"459
6. Peter Dumbreck (Opel Astra) - Phoenix +24"430
7. Thomas Jager (Mercedes Clk) - AMG +41"669
8. Timo Scheider (Opel Astra) - Phoenix +49"075
9. Gary Paffett (Mercedes Clk) - Rosberg +55"115
10. Joachim Winkelhock (Opel Astra) - Euroteam +58"363
11. Stefan Mucke (Mercedes Clk) – Rosberg +58"682
12. Bernd Maylander (Mercedes Clk) - Persson +1'14"524
13. Jeroen Bleekemolen (Opel Astra) - Euroteam +1'20"114
14. Peter Terting (Audi TT-R) - Audi Junior Team +1'26"063
15. Karl Wendlinger (Audi TT-R) - Abt -1 γύρος

Η βαθμολογία αναλυτικά:
1. Schneider 43 βαθμοί
2. Albers 40
3. Fassler 34
4. Dumbreck 26
5. Alesi 25
6. Ekstrom 23
7. Aiello 22
8. Scheider 8
9. Menu 7
10. Abt 3


Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση