Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

CART: Ένα αστέρι από τη Γαλλία 6/7/2003 6:44 μμ

Φαντασμαγορική και η απονομή στο Cleveland
Ένα αστέρι από τη Γαλλία ήταν αυτό που έλαμψε πιο δυνατά στον νυχτερινό ουρανό του Cleveland. Παρά την απειρία του ο Sebastien Bourdais στην κυριολεξία διέλυσε το συναγωνισμό σε μια πολύ δύσκολη πίστα. Πίσω του Paul Tracy και Bruno Junqueira διατήρησαν τη ψηλή τους βαθμολογική θέση τερματίζοντας στο βάθρο.

Από την εκκίνηση φάνηκε ότι οι Bourdais και Tracy θα έκλεβαν την παράσταση. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε την pole και έστριψε πρώτος. Όμως η εμπειρία του Καναδού φάνηκε με την επιλογή της εξωτερικής γραμμής που του έδωσε πλεονέκτημα στις επόμενες στροφές και έτσι πέρασε επικεφαλής. Λίγο πιο πίσω ο Jourdain έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να πέσει τελευταίος. Ο Tracy διατήρησε εύκολα την πρωτοπορία αν και η διαφορά δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από τα 2 δευτερόλεπτα. Πιο πίσω ο Junqueira έκανε έναν αγώνα αναμονής άνετα μπροστά από τους Servia, Carpentier, Moreno, Vasser. Ο Βραζιλιάνος πάλευε με την υποστροφή αλλά δεν έχανε την ελπίδα αφού όπως είπε ‘’έβλεπα τον Paul και τον Sebastien να κάνουν πολλά μικρά λάθη. Πίστευα ότι ίσως θα έκαναν και κάποιο μεγαλύτερο’’.

Οι ελπίδες του αποδείχθηκαν φρούδες αφού οι δυο πρώτοι έμειναν μακριά του παρά τη κίτρινη σημαία στον 15ο γύρο (όταν Moreno και Vasser ακούμπησαν) αλλά και τη δεύτερη στάση στα pits στον 42ο γύρο. Η μόνη μεταβολή στην κατάταξη ήταν η μανιασμένη άνοδος του Jourdain που κατάφερε να φτάσει 6ος. Χρειάστηκε να φτάσουμε στον 68ο γύρο για να υπάρξει μεταβολή στην μάχη της πρώτης θέσης. Ο Bourdais βλέποντας ότι δε μπορούσε να περάσει στα ίσια, ρίσκαρε ζητώντας από την ομάδα του φρέσκα ελαστικά και λίγα καύσιμα. Πράγματι, το πιο γρήγορο pit stop τον έφερε μπροστά από τον Tracy. Πλέον η νίκη ήταν στα χέρια του αν και εφόσον κατάφερνε να χτίσει διαφορά πριν από τον τελευταίο ανεφοδιασμό στον οποίο θα έπρεπε να πάρει περισσότερο καύσιμο σε σχέση με τον αντίπαλό του. Ο Γάλλος ανταποκρίθηκε στη πρόκληση και έφτασε τη διαφορά στα 11’’ βυθίζοντας τον Καναδό στην απογοήτευση ‘’ Μου πήρε 5 γύρους μέχρι να βρω το ρυθμό μου με αποτέλεσμα ο Sebastien να ξεφύγει. Αποφάσισα λοιπόν να συγκεντρωθώ στην προστασία της δεύτερης θέσης από τον Junqueira’’.

Πατήστε για μεγέθυνση
Sebastien Bourdais
Στα pits μπήκαν οι βάσεις της νίκης του Bourdais
Μετά τα τελευταία pit stops στον 94ο γύρο ο Junqueira βρέθηκε πίσω από τον Tracy. Ο Καναδός αμύνθηκε με εξυπνάδα παρά τη κούραση και δεν έδινε ούτε μισή ευκαιρία στον διώκτη του. 5 γύρους πριν το τέλος παραλίγο να χαθούν όλα για τον Bourdais: Στην προσπάθεια του να ντουμπλάρει τον Fernandez τα 2 μονοθέσια ακούμπησαν χωρίς ευτυχώς ζημιές. Πριν συνέλθει από το σοκ ο νεαρός βρέθηκε σε μια ακόμη δυσκολία αφού μια έξοδος του Vasser έφερε τη κίτρινη σημαία. Ο αγώνας θα τελείωνε με ένα σπριντ 1 γύρου όπου όλα θα μπορούσαν να συμβούν. Ο Bourdais έμεινε ψύχραιμος και κράτησε τη 1η θέση όμως πίσω του η μάχη της 2ης θέσης ήταν ρόδα με ρόδα με τον Βραζιλιάνο μάλιστα να περνάει προς στιγμήν πριν χάσει τον έλεγχο στα φρένα. Τελικά 2ος τερμάτισε ο Tracy με 3ο τον Junqueira και τους Carpentier, Dominguez και Servia να συμπληρώνουν την 6αδα.

Συνολικά ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, με μεγάλη μάχη για τις πρώτες θέσεις και πολλά προσπεράσματα πιο πίσω. Το πείραμα της νύχτας αποδείχθηκε πετυχημένο με τους 60 χιλιάδες θεατές (αριθμός σχεδόν διπλάσιος από πέρυσι) να απολαμβάνουν ένα χορταστικό θέαμα για τις αισθήσεις. Μπορεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού που θα κληθεί να πληρώσει ο Chris Pook να προκαλέσει ζαλάδα, σίγουρα όμως θα πρόκειται για μια καλή επένδυση στη προσπάθεια που καταβάλει για την σωτηρία του CART.

Στη βαθμολογία ο Paul Tracy αύξησε τη διαφορά του από τον 2ο Junqueira στους 8 βαθμούς. Στη 3η θέση παραμένει ο Michel Jourdain παρά τη φτωχή συγκομιδή του σε αυτόν τον αγώνα. Ο Sebastien Bourdais με τη νίκη ανέβηκε 5ος πολύ μακριά όμως από τη μάχη της κορυφής. Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα σε μία εβδομάδα στους δρόμους του Τορόντο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
1. Sebastien Bourdais (Lola) Newman-Haas
2. Paul Tracy (Lola) Player’s Forsythe
3. Bruno Junqueira (Lola) Newman-Haas
4. Patrick Carpentier (Lola) Player’s Forsythe
5. Mario Dominguez (Lola) Herdez Competition
6. Oriol Servia (Lola) Patrick Racing
7. Michel Jourdain (Lola) Team Rahal
8. Alex Tagliani (Lola) Rocketsports
9. Ryan Hunter-Reay (Reynard) AST Johansson
10. Darren Manning (Reynard) Walker Racing
11. Adrian Fernandez (Lola) Fernandez Racing
12. Max Papis (Lola) PK Racing
13. Jimmy Vasser (Reynard) AST Johansson
14. Rodolfo Lavin (Reynard) Walker Racing
15. Mario Haberfeld (Reynard) Conquest Racing

Η βαθμολογία μετά από 9 αγώνες:
1. Paul Tracy 117 βαθμοί
2. Bruno Junqueira 109
3. Michel Jourdain 97
4. Patrick Carpentier 82
5. Sebastien Bourdais 74
6. Oriol Servia 66
7. Adrian Fernandez 65
8. Mario Dominguez 61
9. Alex Tagliani 51
10. Darren Manning 45


Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση