Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

BTCC: Επέλαση των Vauxhall στο Silverstone 9/6/2003 10:50 πμ

Παιχνίδια με σαμπάνια για τους άσσους της Vauxhall
Πραγματική επέλαση των Vauxhall στον 4ο γύρο του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε χθες στο Silverstone. Οι άσσοι του Βρετανού κατασκευαστή James Thompson και Yvan Muller έκαναν το 1-2 στους δύο αγώνες με τις νίκες να μοιράζονται ανάμεσα τους. Αυτή τη φορά ο ρόλος του διώκτη πέρασε στην MG με τους Colin Turkington και Warren Hughes να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον πρώτο και δεύτερο αγώνα αντίστοιχα.

Ο πρώτος αγώνας σημαδεύτηκε από την μάχη των Thompson και Neal για την πρώτη θέση. Ο πιλότος της Vauxhall ήταν ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά στην εκκίνηση προδόθηκε από το επιπλέον έρμα που κουβαλούσε με αποτέλεσμα ο Neal να στρίψει πρώτος. Ο Thompson κατάφερε να αντιδράσει και να περάσει μπροστά, όμως η χαρά του κράτησε μόνο ένα γύρο αφού ο Neal ξαναπέρασε στη κορυφή. Πίσω τους Muller, Hughes και Turkington είχαν τη δική τους μάχη. Η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητή μέχρι τα υποχρεωτικά pit stops του 11ου γύρου με τη διαφορά των δύο πρώτων ουσιαστικά μηδαμινή. Στο δεύτερο μισό του αγώνα το Honda ήταν πιο γρήγορο επιτρέποντας στον Neal να ξεφύγει. Όμως στον 23ο γύρο (4 πριν το τέλος) ο κινητήρας του Civic παρέδωσε το πνεύμα αφήνοντας τον Neal εκτός. Έτσι ο Thompson πέρασε πρώτος, με τον Muller δεύτερο και τον Hughes να ακολουθεί για δύο γύρους, μέχρι και ο δικός του κινητήρας να σταματήσει. Τρίτος πέρασε ο Colin Turkington με το δίδυμο της Honda (Morrison και Chilton) πίσω του. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Gavin Pyper που ήταν και πρώτος από τους ιδιώτες.

Matt Neal
Ρεσιτάλ ατυχίας για τον Matt Neal
Ο δεύτερος αγώνας ήταν λιγότερο ενδιαφέρον τουλάχιστον στην κορυφή. Ο Muller έκανε καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος, θέση που κράτησε άνετα μέχρι το τέλος αφού ο Thommo δεν είχε τη ταχύτητα να τον απειλήσει. Πίσω τους τα MG των Hughes και Reid ανέλαβαν τη ψυχαγωγία των θεατών με την μάχη τους. Τελικά, ο Hughes κατάφερε με μια αρκετά τολμηρή ενέργεια να περάσει τρίτος αφήνοντας τον έμπειρο ομόσταυλό του εκτός βάθρου. Πέμπτος μετά από συνετό αγώνα ο τρίτος πιλότος της Vauxhall Paul O'Neill, ενώ για την 6η θέση έγινε ακόμη μια μεγάλη μάχη: Πρωταγωνιστές οι Tom Chilton, Gavin Pyper και Gareth Howell με τον τελευταίο να βγαίνει εκτός πίστας μετά από μια επαφή με το Honda. Άτυχος για μια ακόμη φορά ο Neal: Αν και ξεκίνησε τελευταίος, κατάφερε να περάσει τρίτος μετά από μόλις δυο γύρους πριν η έλλειψη αξιοπιστίας ξαναχτυπήσει και τον θέσει εκτός αγώνα.

Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος στις 22 Ιουνίου στο Rockingham, αγώνας που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα είναι η πρώτη φορά που το BTCC θα φιλοξενηθεί σε μια πίστα που συνδυάζει και ένα μέρος του οβάλ που το 2002 φιλοξένησε το CART.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
1ος αγώνας
1. James Thompson (Vauxhall Astra)
2. Yvan Muller (Vauxhall Astra) +1.9
3. Colin Turkington (MG ZS) +9.4
4. Alan Morrison (Honda Civic) +12.9
5. Tom Chilton (Honda Civic) +16.0
6. Gavin Pyper (Vauxhall Astra) +23.8

2ος αγώνας
1. Yvan Muller (Vauxhall Astra)
2. James Thompson (Vauxhall Astra) +2.6
3. Warren Hughes (MG ZS) +6.7
4. Anthony Reid (MG ZS) +8.0
5. Paul O'Neill (Vauxhall Astra) +19.0
6. Tom Chilton (Honda Civic) +26.6

Η βαθμολογία μετά από 8 αγώνες:
1. Yvan Muller 116 βαθμοί
2. James Thompson 97
3. Paul O'Neill 61
4. Alan Morrison 50
5. Matt Neal 40
6. Anthony Reid 35
7. Warren Hughes 33
8. Tom Chilton 26
9. Gavin Pyper 22
10. Colin Turkington 21


Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Πλούσιο θέαμα εντός και εκτός πίστας
Colin Turkington
Πρώτο βάθρο στο BTCC για τον Colin Turkington