Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

DTM: Επιστροφή στις νίκες για τον Bernd Schneider 8/6/2003 9:10 μμ

Bernd Schneider
Επιστροφή στις νίκες για τον Bernd Schneider
Ο Bernd Schneider επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου στον 4ο γύρο του DTM που έγινε σήμερα στο Lausitz. Ο Γερμανός συνέχισε το σερί της Mercedes στο φετινό πρωτάθλημα που παραμένει αήττητη.

Ο αγώνας είχε λίγες συγκινήσεις, με τον Schneider να μετατρέπει την pole position σε πρωτοπορία στην εκκίνηση. Πίσω του ο Dumbreck πέρασε τον Ekstrom με τον Fassler να τους ακολουθεί. Ο Ελβετός έκανε λάθος στον 4ο γύρο όταν ένα αργοπορημένο φρενάρισμα τον έστειλε εκτός πίστας και μερικές θέσεις πιο πίσω. Ήταν αρχή του τέλους για τον Fassler ο οποίος σε όλο τον αγώνα έπεφτε συνεχώς στην κατάταξη. Ακολούθησαν μια σύγκρουση με τον Menu αλλά και μια ποινή stop and go με αποτέλεσμα να τερματίσει μόλις 10ος.

Την πίεση στον Ekstrom συνέχισε ο Timo Scheider με το δεύτερο Opel Astra στην πιο ενδιαφέρουσα μάχη του αγώνα, μια πίεση που όμως τελικά αποδείχτηκε άκαρπη. Έτσι η κατάσταση στις πρώτες θέσεις παρέμεινε η ίδια μέχρι τον τερματισμό: ο Bernd Schneider πήρε τη καρό σημαία ελέγχοντας με ευκολία τον Peter Dumbreck παρά τα πολύ γρήγορα pit stops του Βρετανού. Βέβαια, ο Dumbreck κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος ήταν μετά τον αγώνα, ενώ παραδέχτηκε ότι η μεγαλύτερή του αγωνία ήταν να φέρει το Astra στον τερματισμό. Τρίτος όπως προείπαμε ο Ekstrom με τέταρτο τον Scheider για να ακολουθήσουν οι Alesi σε έναν αρκετά θετικό αγώνα και Menu που εκτός της σύγκρουσης με τον Fassler είχε και μια άλλη έξοδο. Μόλις 7ος ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Christijan Albers που πλήρωσε την κακή του ημέρα στις κατατακτήριες δοκιμές.

Επόμενος γύρος για το DTM στις 22 Ιουνίου στο Norisring.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
1. Bernd Schneider (Mercedes CLK)
2. Peter Dumbreck (Opel Astra)
3. Mattias Ekstrom (Audi TT)
4. Timo Scheider (Opel Astra)
5. Jean Alesi (Mercedes CLK)
6. Alain Menu (Opel Astra)
7. Christijan Albers (Mercedes CLK)
8. Laurent Aiello (Audi TT)

Η βαθμολογία μετά από 4 αγώνες:
1. Bernd Schneider 29 βαθμοί
2. Christijan Albers 26
3. Marcel Fässler 21
4. Laurent Aiello 19
5. Peter Dumbreck 18
6. Mattias Ekström 17
7.Jean Alesi 11
8.Timo Scheider 7
9. Alain Menu 7
10. Christian Abt 1


Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Peter Dumbreck
Επιτέλους ανταγωνιστικά τα Opel
Mattias Ekstrom
Καλύτερος από τα Audi ο Mattias Ekstrom