Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

CART: Επιτέλους νίκη για τον Jourdain 1/6/2003 2:00 μμ

Michel Jourdain
Πανηγύρια για Jourdain
Χρειάστηκαν 8 ολόκληρα χρόνια σκληρής προσπάθειας για να γευτεί ο Jourdain τη χαρά της νίκης στο CART. Ο Μεξικάνος θα περάσει στην ιστορία ως ο νικητής του 100ου αγώνα στο θρυλικό Milwaukee Mile, την αρχαιότερη πίστα στην Αμερική.

Ο Jourdain κυριάρχησε απόλυτα στον αγώνα αφού προηγήθηκε για 234 από τους 250 γύρους. Πήρε την πρωτοπορία από την εκκίνηση εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Tagliani και έλεγξε απόλυτα τους αντιπάλους του αφού είχε ένα τέλεια στημένο αυτοκίνητο. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε με δάκρια στα μάτια να δηλώνει ‘’Είναι ίσως ότι καλύτερο μου έχει συμβεί στη ζωή μου. Είναι απλά υπέροχα’’. Μοναδική απειλή οι Servia και Tracy με τον πρώτο να τερματίζει τελικά δεύτερος και τον Καναδό 12ο αφού είχε την ατυχία να χάσει ένα τροχό μετά από το τελευταίο του pit stop και ενώ ήταν στη μάχη νίκης. Οι δυο τους ήταν η ατραξιόν του αγώνα αφού μάχονταν για αρκετούς γύρους τροχό με τροχό. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα δύο μονοθέσια σχεδόν ακούμπησαν κόβοντας την ανάσα των θεατών. Όπως είπε και ο Servia ‘’Ο Tracy δε μου παραχώρησε ούτε χιλιοστό της πίστας και το ίδιο έκανα και εγώ. Ήταν μια σκληρή αλλά καθαρή μάχη’’. Από την άλλη ο Tracy απλά παρατήρησε ότι η ομάδα του πρέπει να ανεβάσει την απόδοση της αφού είναι αλήθεια ότι στους τελευταίους δύο αγώνες τα λάθη της Player’s Forsythe του έχουν στοιχίσει ακριβά.

Πατήστε για μεγέθυνση
Alex Tagliani
Δεν τα κατάφερε στον αγώνα ο poleman Tagliani
Τρίτος τερμάτισε ο Patrick Carpentier που δείχνει να βρίσκει επιτέλους τη φόρμα του. Ο Καναδός χρησιμοποίησε διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους και το ρίσκο του βγήκε αφού κέρδισε αρκετές θέσεις χωρίς κόπο. Στη τέταρτη θέση και πρώτος από τους rookies ο Darren Manning που έκανε ένα καταπληκτικό αγώνα όντας σταθερά μέσα στη μάχη για τις πρώτες θέσεις. Μάλιστα, ο Βρετανός έχασε την ευκαιρία για το πρώτο του βάθρο εξαιτίας ενός μικρού λάθους σε μια έξοδο του από τα pits. Τα λάστιχα της Reynard του ήταν υπερβολικά κρύα για να αντέξουν τη δύναμη του κινητήρα όταν ο Manning άφησε το κουμπί που ελέγχει τον περιοριστή ταχύτητας που χρησιμοποιούν οι πιλότοι για τις επισκέψεις τους στα pit. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μικρό γύρισμα που τον καθυστέρησε ίσως καθοριστικά. Την εξάδα έκλεισαν οι Alex Tagliani και Adrian Fernandez με τον πρώτο να υποφέρει από την έλλειψη κρατήματος της Lola του και τον δεύτερο να περνάει σχεδόν απαρατήρητος. Χαμηλή πτήση για τον Sebastien Bourdais που τερμάτισε μόλις 9ος. Ο Γάλλος υπέφερε στο πρώτο μισό του αγώνα από υπερθέρμανση με αποτέλεσμα να χάσει ένα γύρο αλλά και να βγει εκτός ρυθμού. Αλλά και για τον άλλο πιλότο της Newman-Haas τα πράγματα δεν πήγαν καλά αφού ο Junqueira κατάφερε να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του μόλις στον 2ο γύρο παίρνοντας στον λαιμό του και τον Moreno.

Ο αγώνας αυτός ήταν και ο πρώτος του CART που έγινε τη νύχτα. Η πίστα φωτίστηκε με ειδικό φωτισμό, τα αυτοκίνητα στολίστηκαν με ανακλαστικά χρώματα και οι 35 χιλιάδες θεατές (αριθμός παραπάνω από ικανοποιητικός δεδομένου του τσουχτερού κρύου) απόλαυσαν μια πανδαισία χρωμάτων όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Με μια ατμόσφαιρα που θύμιζε Le Mans ήταν το καλύτερο δώρο για την χρυσή επέτειο του αγώνα και ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα για τον Chris Pook στη προσπάθεια του να επαναφέρει το CART στη παλιά του δόξα.

Ο Michel Jourdain με τη νίκη πέρασε στη κορυφή της βαθμολογίας με 77 βαθμούς. Ακολουθούν από κοντά οι Tracy και Junqueira με τον Καναδό να έχει κερδίσει μόλις 3 βαθμούς στους τελευταίους τρεις αγώνες. Επόμενος αγώνας του προγράμματος στις 15 Ιουνίου στο Spa της Αμερικής, τη Laguna Seca.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
1. Michel Jourdain (Lola) Team Rahal
2. Oriol Servia (Lola) Patrick Racing
3. Patrick Carpentier (Lola) Player’s Forsythe
4. Darren Manning (Reynard) Walker Racing
5. Alex Tagliani (Lola) Rocketsports
6. Adrian Fernandez (Lola) Fernandez Racing
7. Mario Haberfeld (Lola) Conquest Racing
8. Mario Dominguez (Lola) Herdez Competition
9. Sebastien Bourdais (Lola) Newman-Haas
10. Tiago Monteiro (Lola) Fittipaldi-Dingman
11. Jimmy Vasser (Reynard) AST Johansson
12. Paul Tracy (Lola) Player’s Forsythe
13. Gualter Salles (Lola) Dale Coyne

Η βαθμολογία μετά από 6 αγώνες:
1. Michel Jourdain 77 βαθμοί
2. Paul Tracy 67
3. Bruno Junqueira 66
4. Sebastien Bourdais 53
5. Patrick Carpentier 48
6. Mario Dominguez 45
7. Oriol Servia 40
8. Adrian Fernandez 37
9. Darren Manning 34
10. Alex Tagliani 32


Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Πατήστε για μεγέθυνση
Sebastien Bourdais
Μόλις 9ος ο Sebastien Bourdais
Πατήστε για μεγέθυνση
Paul Tracy
Ατυχία διαρκείας για τον Paul Tracy
Πατήστε για μεγέθυνση
Darren Manning
Έβγαζε φωτιές η Reynard του Darren Manning
Πατήστε για μεγέθυνση
Mario Dominguez
Ο Mario Dominguez είχε ίσως τα καλύτερα χρώματα