Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

F3000: Ένας τρελός αγώνας! 1/6/2003 11:29 πμ

Οι τρεις πρώτοι στην απονομή
Απίστευτη κατάληξη είχε ο αγώνας στο Μονακό για το πρωτάθλημα της F.3000. Για 45 γύρους επικεφαλής ήταν ο συνήθης ύποπτος Wirdheim όμως ένα τραγικό λάθος του έδωσε τελικά τη νίκη στον Δανό Nicolas Kiesa.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Wirdheim να πετάγεται πρώτος. Πίσω του οι Sperafico, Pantano έδιναν σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση και οι Toccacelo, Liuzzi για την τέταρτη. Όπως ήταν φυσικό με τόσους Λατίνους να μάχονται δεν άργησαν τα πυροτεχνήματα: Πρώτος άρχισε ο Pantano ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Sperafico με τα ελαστικά του και με μια άγαρμπη κίνηση πέρασε δεύτερος. Ο Sperafico συνέχισε να έχει πρόβλημα και τελικά αναγκάστηκε να μπει στα pits για αλλαγή των Avon του χάνοντας περίπου ένα ολόκληρο γύρο.

Στο μεταξύ Toccacelo και Liuzzi συνέχιζαν σε απόσταση αναπνοής. Ο άπειρος Liuzzi δεν άντεξε στο πειρασμό και έκανε την κίνηση του στη στροφή του καζίνο, εμβολίζοντας από πίσω τον οδηγό της Super Nova. Το αυτοκίνητο του νεαρού έκανε ένα ακροβατικό και προσγειώθηκε πάνω στην Lola του Toccacelo γεμίζοντας τη πίστα με ανθρακονήματα. Αμέσως βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας για να δώσει χρόνο τόσο στους κριτές να καθαρίσουν τη πίστα στους δικούς τους, Μονεγάσκικους ρυθμούς όσο και στους δύο Ιταλούς να τσακωθούν για το φταίξιμο.

Ο αγώνας ξανάρχισε με τον Wirdheim πρώτο και τον Pantano να τον ακολουθεί παρέα με τον Sperafico ο οποίος ήταν ένα γύρο πίσω. Ο Βραζιλιάνος προφανώς δεν είχε ξεχάσει το άτσαλο προσπέρασμα του Ιταλού νωρίτερα και αποφάσισε να του το ανταποδώσει στη Μιραμπό. Μια κίνηση πραγματικά υπερβολική που είχε σαν αποτέλεσμα να βγει εκτός αγώνα και ο Pantano λόγω ζημιών αλλά και ο Sperafico λόγω μαύρης σημαίας από τους αγωνοδίκες. Όμως ότι είχε γίνει μέχρι τότε ωχριά μπροστά σε αυτό που έγινε στο τέλος.

Bjorn Wirdheim
Πίνει για να ξεχάσει ο Wirdheim;
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Wirdheim μπέρδεψε τη γραμμή του τερματισμού με μια άλλη 50 μέτρα πριν. Βγαίνοντας λοιπόν από την τελευταία στροφή, πέρασε αυτό που νόμιζε ότι ήταν η γραμμή του τερματισμού και αμέσως φρέναρε για να πανηγυρίσει μπροστά στα pits της ομάδας του. Μάταια οι μηχανικοί προσπάθησαν με νοήματα να του δώσουν να καταλάβει ότι δεν είχε πάρει ακόμα τη καρό σημαία. Μέχρι ο Σουηδός να επιταχύνει ξανά και να περάσει τη σωστή γραμμή ο Kiesa είχε ήδη επωφεληθεί για να γίνει ο τέταρτος διαφορετικός νικητής σε ισάριθμους αγώνες. Τρίτος ανέβηκε ο Raffaele Giammaria για να ακολουθήσουν οι Janis, Baumgartner και Bell.

Παρά τη γκάφα του ο Wirdheim στη βαθμολογία άνοιξε και άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του. Προηγείται πλέον με 34 βαθμούς και ακολουθούν οι Pantano και Sperafico με 16. Επόμενος αγώνας του προγράμματος στις 28 Ιουνίου στο Nurburgring.


Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

1. Nicolas Kiesa - Den Bla Avis 45 γύροι
2. Bjorn Wirdheim - Arden +0"8
3. Raffaele Giammaria - Durango +3"3
4. Jaroslav Janis - PSM Charouz +3"8
5. Zsolt Baumgartner - Coloni +4"5
6. Townsend Bell - Arden +5"3
7. Brnhard Auinger - Red Bull Jr +15"8
8. Jeffrey Van Hooydonk - Astromega +16"8
9. Yannick Schroeder - PSM Charouz +1 γύρος
10. Will Langhorne - BCN +2 γύροι

Η βαθμολογία μετά από 4 αγώνες:
1. Wirdheim 34 πόντοι
2. Pantano, Sperafico 16
4. Toccacelo 14
5. Kiesa 13
6. Liuzzi, Janis 10
8. Giammaria, Friesacher 8
10. Baumgartner 6

Κ.Λ.
leonis@rally.gr