Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Formula 3000: Η επιστροφή του Pantano 4/5/2003 11:17 πμ

Giorgio Pantano
Λατινικού ταπεραμέντου τα πανυγήρια στο βάθρο
Ο Giorgio Pantano κυριάρχησε από τα φώτα της εκκίνησης μέχρι τη σημαία του τερματισμού στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Formula 3000 στη πίστα της Catanunia στη Βαρκελώνη. Ο Ιταλός πιλότος της Durango ξεπέρασε την απογοήτευση της εγκατάλειψης στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και επανήλθε σε τροχιά τίτλου.
Ο αγώνας κάθε άλλο παρά βαρετός ήταν καθώς τον Pantano πίεσε ασφυκτικά στους πρώτους γύρους ο Bjorn Wirdheim. Ο Σουηδός είχε κρατήσει για τον αγώνα ένα σετ φρέσκων ελαστικών και προσπάθησε να τα εκμεταλλευτεί χωρίς τελικά να καταφέρει να οδηγήσει τον Pantano σε κάποιο λάθος. Παρόλα αυτά ο τερματισμός του στη δεύτερη θέση τον διατήρησε στη κορυφή της βαθμολογίας. Στη τρίτη θέση μετά από μοναχικό αγώνα τερμάτισε ένας ακόμα Ιταλός, ο Toccacelo. Ο νεαρός ξεκίνησε μόλις έβδομος αλλά κατάφερε να κερδίσει θέσεις από λάθη και ατυχίες αντιπάλων του με κυριότερη αυτή του Βραζιλιάνου Sperafico που έχασε μια θέση στο βάθρο λόγω μηχανικού προβλήματος. Τέταρτος στον πρώτο του τερματισμό στη κατηγορία ο Τσέχος Janis ενώ μεγάλη μάχη δόθηκε για τις επόμενες θέσεις: Πρωταγωνιστές οι van Hooydonk, Liuzzi, Nguyen, Schmidt, Kiesa και Baumgartner με τους δύο πρώτους να συγκρούονται και να εγκαταλείπουν και τους υπόλοιπους να λύνουν τις διαφορές τους στον τελευταίο γύρο. Ο Nguyen κρατούσε την πέμπτη θέση όταν ο Baumgartner προσπάθησε να βρει χωρίς επιτυχία ένα κενό για να περάσει φρενάροντας καθυστερημένα. Το λάθος εκμεταλλεύτηκε ο Schmidt και πέρασε έκτος αφήνοντας τον Ούγγρο έβδομο ενώ την οκτάδα που βαθμολογείται συμπλήρωσε ο Γάλλος Schroeder.
Μεγάλος άτυχος του χθεσινού αγώνα ο Αυστριακός Friesacher ο οποίος όχι μόνο εγκατέλειψε μετά από επαφή στον πρώτο γύρο αλλά παράλληλα κληρονόμησε ένα κάταγμα στο χέρι του. Επόμενος γύρος για το πρωτάθλημα στις 17 Μαΐου στο A1 Ring της Αυστρίας.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
1 - Giorgio Pantano - Durango - 32 γύροι
2 - Bjorn Wirdheim - Arden +3"278
3 - Enrico Toccacelo - Jordan Super Nova +20"753
4 - Jaroslav Janis - PSM Charouz +29"342
5 - Rob Nguyen - Bcn Competicion +37"545
6 - Tony Schmidt - Astromega +37"618
7 - Zsolt Baumgartner - Coloni +38"450
8 - Yannick Schroeder - PSM Charouz +44"764
9 - Alessandro Piccolo - Bcn Competicion +56"484
10 - Nicolas Kiesa - Den Bla Avis +1'37"049
11 - Derek Hill - Jordan Super Nova +1 γύρος
12 - Townsend Bell - Arden +1 γύρος

Η βαθμολογία μετά από 2 αγώνες:
1. Wirdheim 18 βαθμοί
2. Pantano 10
3. Toccacelo 10
4. Friesacher 8
5. Sperafico 6
6. Liuzzi 5
7. Janis 5
8. Nguyen 5
9. Schroeder 4
10. Schmidt 3

Κ.Λ.
kleonis@hotmail.com
Giorgio Pantano και Bjorn Wirdheim
Η μάχη της πρώτης θέσης ανάμεσα σε Pantano και Wirdheim
Πατήστε για μεγέθυνση
Yannick Schroeder
Ένας μόλις βαθμός αλλά με τη καλύτερη παρέα στη πίστα για τον Yannick Schroeder