Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Formula 3000 International: Αγώνας για δύο 20/4/2003 1:53 μμ

Bjorn Wirdheim, Patrick Friesacher
Οι δύο μονομάχοι Wirdheim και Friesacher
Ο Σουηδός Bjorn Wirdheim δικαίωσε εκείνους που τον θεωρούν το μεγάλο φαβορί για τη κατάκτηση του φετινού τίτλου της F.3000 κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα που έγινε στην πίστα της Ίμολα. Ο πιλότος της Arden οδήγησε τον αγώνα από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό με τον Αυστριακό Patrick Freisacher κολλημένο κυριολεκτικά στο κιβώτιο ταχυτήτων του. Παρόλα αυτά έμεινε αλάνθαστος ακόμα και όταν, προς το τέλος του αγώνα, τα ελαστικά του είχαν παραδώσει το πνεύμα. Όπως τόνισε και ο ίδιος στις δηλώσεις του ‘’Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας. Νόμιζα ότι θα κατάφερνα να χτίσω μια καλή διαφορά από τον Patrick αλλά τα λάστιχα του ήταν σε καλύτερη κατάσταση ειδικά προς το τέλος’’.

Ο νεαρός είχε ήδη βάλει τα θεμέλια της επιτυχίας από τα προκριματικά της Παρασκευής όπου και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο δύο δέκατα μπροστά από τον Freisacher. Οι δυο τους ήταν φανερό ότι βρίσκονταν σε άλλο αγώνα καθώς ο τρίτος χρόνος, αυτός του Ιταλού Tonio Liuzzi ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο αργός γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της F.3000. Πράγματι και το Σάββατο οι υπόλοιποι 18 πιλότοι που συμπληρώνουν το roaster του πρωταθλήματος έμοιαζαν με κομπάρσοι στο σόου του Bjorn και του Patrick: Ο τρίτος Ricardo Sperafico τερμάτισε τους 31 γύρους μετά από 24 ολόκληρα δευτερόλεπτα με τον τέταρτο Liuzzi άλλα 13 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Vitantonio Liuzzi
Θετικό το ντεμπουτο του Luizzi στην F.3000
Ο πρώην πρωταθλητής του καρτ, στον πρώτο του μόλις αγώνα στην κατηγορία, είχε μια απίστευτη μάχη με τον επίσης Ιταλό Toccacelo που αν και είχε ξεκινήσει μόλις 10ος κατάφερε να αναρριχηθεί ως την 5η θέση. Ακολούθησαν άλλοι δύο rookies ο Γάλλος Yannick Schroeder της PSM Charouz και ο Ιταλός Raffaele Giammaria της Durango ενώ την οκτάδα έκλεισε ο Rob Nguyen ο όποιος και εντυπωσίασε δεδομένου ότι κατάφερε να εξασφαλίσει τιμόνι δύο μόλις μέρες πριν τον αγώνα και μάλιστα στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος (BCN).

Αρνητικοί πρωταγωνιστές οι Bell και Pantano που παρά την εμπειρία τους δεν απέφυγαν την επαφή που κόστισε στον μεν Αμερικάνο πολλές θέσεις στο δε Ιταλό τον αγώνα αφού στράβωσε το σύστημα διεύθυνσης του μονοθεσίου του. Επίσης σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε και ο Nicolas Minassian στην επιστροφή του στη κατηγορία τερματίζοντας 12ος αποτέλεσμα που μάλλον οφείλεται στην μετριότητα της ομάδας του Brand Motorsport. Επόμενος αγώνας για το επίσημο σχολείο της Formula 1 σε 15 μέρες στην πίστα της Barcelona.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
1. Bjorn Wirdheim Arden 31 γύροι
2. Patrick Friesacher Red Bull -0"3
3. Ricardo Sperafico Coloni -24"1
4. Vitantonio Liuzzi Red Bull -37"0
5. Enrico Toccacelo Jordan Super Nova -37"3
6. Yannick Schroeder PSM Charouz -41"0
7. Raffaele Giammaria Durango -55"9
8. Rob Nguyen Bcn Competicion -1'04"4
9. Townsend Bell Arden -1'06"0
10. Nicolas Kiesa Den Bla Avis -1'18"2
11. Zsolt Baumgartner Coloni -1'21"2
12. Nicolas Minassian Brand -1'35"3
13. Valerio Scassellati Bcn Competicion -1 γύρος
14. Gary Paffett Brand -1 γύρος
15. Derek Hill Jordan Super Nova -1 γύρος

Κ.Λ.
kleonis@hotmail.com