Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Formula Nissan World Series: Άπιαστος ο Montagny 31/3/2003 3:10 πμ

Frank Montagny
Απόλυτος κυρίαρχος ο Frank Montagny
Απόλυτη κυριαρχία του Frank Montagny και της Gabord Competition στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς για την Formula Nissan World Series που έγιναν σήμερα στην πίστα της Jarama στην Ισπανία. Ο νεαρός Γάλλος δοκιμαστής της RenaultF1 έμεινε αλάνθαστος τη στιγμή που οι δύσκολες συνθήκες ανάγκασαν πολλούς από τους αντιπάλους του να υποπέσουν σε μοιραία σφάλματα.






Στον πρώτο αγώνα ο Montagny έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση και άρχισε να απομακρύνεται με ρυθμό ενός δευτερολέπτου στο γύρο από τον δεύτερο Karthikeyan. Ο Ινδός εγκατέλειψε από έξοδο στον 7ο γύρο αφήνοντας τη θέση στον Bernoldi που μετά από μια κακή εκκίνηση κατάφερε και με τη βοήθεια του safety car να βρεθεί μια ανάσα από τον Montagny. Όμως η μέρα ανήκε στο Γάλλο ο οποίος οδηγώντας υπέροχα στη βρεγμένη πίστα ξανάνοιξε τη διαφορά για να τερματίσει τελικά πρώτος 15 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Ισπανό Villarino που πέρασε μόλις 3 γύρους πριν τη καρό σημαία τον Bernoldi. Τέταρτος μετά από θαυμάσιο αγώνα ο Kovalainen, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Besson και Jouanny. Συνολικά τερμάτισαν μόνο 10 από τους 21 που ξεκίνησαν τον αγώνα.

Τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα αναλυτικά:
1 Franck Montagny 33m58.'934s
2 Ander Villarino +15.813s
3 Enrique Bernoldi +20.828s
4 Heikki Kovalainen +24.345s
5 Bruno Besson +29.551s
6 Bruno Jouanny +32.492s


Στον δεύτερο αγώνα ο Montagny κέρδισε ακόμη πιο άνετα με τη διαφορά να φτάνει στα 50 δευτερόλεπτα. Οι μόνοι που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό του ήταν οι δύο πιλότοι της RC, Bernoldi και Villamil οι οποίοι όμως τελικά εγκατέλειψαν. Δεύτερος ο Marc Gene που κατάφερε να επανακάμψει από την ατυχία του στον πρώτο αγώνα όπου είχε πέσει θύμα της επιθετικότητας του τρίτου Kovalainen. Ο Φιλανδός για μια ακόμη φορά εντυπωσίασε περνώντας σχεδόν τους πάντες αφού ξεκίνησε από την τελευταία σειρά του grid. Στη τέταρτη θέση βρέθηκε ο Leinders παρά μια μικρή έξοδο προς το τέλος του αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Karthikeyan και Edwards με τον Αμερικάνο να οδηγεί καταπληκτικά μετά από μια βόλτα στα χαλίκια στον πρώτο γύρο που τον έριξε στη τελευταία θέση.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα αναλυτικά:
1 Franck Montagny
2 Marc Gene +48.337s
3 Heikki Kovalainen +1m03.944s
4 Bas Leinders +1m19.137s
5 Narain Karthikeyan +1m25.020s
6 Paul Edwards + 1m29.368s

Κ.Λ. (kleonis@hotmail.com)
Narain Karthikeyan
Narain Karthikeyan - Carlin Motorsport
Marc Gene
Marc Gene - Adrian Campos
Bruce Jouanny
Bruce Jouanny – Carlin Motorsport
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen - Gabord Competition