Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Ο Άρης Βωβός δοκίμασε το Focus WRC! 12/5/2008 3:40 μμ

Την πρώτη του επαφή με το Ford Focus WRC είχε ο Άρης Βωβός στην Σαρδηνία.
Στη Σαρδηνία βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Άρης Βωβός, ο οποίος μαζί με τον συνοδηγό του, «ΕΛ-ΕΜ», πήραν μία πρώτη γεύση από τις δυνατότητες του Ford Focus RS WRC ’07, με το οποίο και θα λάβουν μέρος στο BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις. Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδας, ο οποίος στον εθνικό μας αγώνα θα είναι ο δεύτερος εργοστασιακός οδηγός της Munchis Ford, μαζί με τον Federico Villagra, βρέθηκε στη Σαρδηνία μαζί με την εργοστασιακή ομάδα της BP Ford, και είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις δοκιμές του με το αυτοκίνητο αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες εν όψει της πρώτης του εμφάνισης με το Focus.

Ο κορυφαίος Έλληνας οδηγός, είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών με το αυτοκίνητο, ενώ η συνεισφορά του Roman Kresta, ο οποίος και βρισκόταν στο testing, αποδείχθηκε πολύτιμη. Ο Άρης Βωβός, είπε αποκλειστικά στο rally.gr: «Στην αρχή των δοκιμών με κυρίευσε το άγχος, διότι δεν μπορούσα να προσαρμοστώ στην οδήγηση του αυτοκινήτου. Με την συνδρομή του Roman Kresta, που είχε έρθει για να μας βοηθήσει στην διαδικασία των δοκιμών, κάναμε κάποιες αλλαγές που πραγματικά μεταμόρφωσαν το αυτοκίνητο και το έκαναν απόλυτα αποτελεσματικό και σχετικά ευκολοδήγητο». Ο Άρης, παρατήρησε αμέσως και την σημαντική διαφορά που έχει ένα αυτοκίνητο τελευταίας γενιάς, σε σχέση με όσα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα. «Αυτά τα αυτοκίνητα απαιτούν τελείως διαφορετική φιλοσοφία οδήγησης, σε σχέση με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC προηγούμενης γενιάς. Αυτή η φιλοσοφία δεν ταιριάζει στο οδηγικό μου στυλ, αλλά προκειμένου να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, αναγκάστηκα να προσαρμόσω το στυλ μου σε αυτό».

Ο Άρης Βωβός και ο «ΕΛ-ΕΜ» θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις της Ford στο BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις, με την ελπίδα όλων ότι θα πραγματοποιήσουν μία εμφάνιση αντίστοιχη των δυνατοτήτων τους. Κάτι για το οποίο όλοι ελπίζουμε, και μάλιστα με ισχυρές δόσεις αισιοδοξίας!_Π.Τ.
Η βοήθεια του Roman Kresta αποδείχθηκε πολύτιμη!
Το κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα έτοιμο για δράση!
Ο Άρης Βωβός, συνομιλεί με τον Jari Matti Latvala.
To Focus που οδήγησε ο Άρης ήταν το ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησαν και οι Mikko Hirvonen, Jari Matti Latvala.
Μπορεί να προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του Focus το κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα, αλλά το θέαμα παραμένει εντυπωσιακό...