Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Ο Galli πρώτος οδηγός της Stobart! 21/12/2007 3:01 μμ

Πολύ καλή εξέλιξη για το Gigi Galli και τους φίλους του WRC
Σήμερα, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Stobart Ford θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα και το 2008, με τον Giggi Galli να οδηγεί το ένα Focus, και τους Henning Solberg, Matthew Wilson, ακόμα δύο!

Η δεύτερη ομάδα της Ford, με την επωνυμία του Edie Stobart, θα συνεχίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και το 2008. Η βρετανική ομάδα, που πέρσι παραλίγο να τερματίσει τρίτη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, αλλά δεν τα κατάφερε στον τελευταίο γύρο χάνοντας από την Subaru, κατάφερε παράλληλα να αναδείξει και το ταλέντο του νεαρού Jari Matti Latvala, ο οποίος και φέτος θα οδηγεί το δεύτερο εργοστασιακό Ford Focus στα χρώματα της BP. Το 2008, η ομάδα θα έχει και πάλι τρία αυτοκίνητα στη διάθεση της, με τον Giggi Galli να αποτελεί τη νέα προσθήκη οδηγού, ο οποίος θα λάβει μέρος και στους 15 αγώνες του θεσμού, ως πρώτος οδηγός, δηλωμένος για να σημειώσει τους βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ότι καλύτερο για τον Ιταλό οδηγό, του οποίου το ταλέντο είναι γνωστό και πληθωρικό, την ώρα που το Focus του θα είναι βαμμένο στα χρώματα της Stobart.

Τα άλλα δύο Focus, τα οποία μάλιστα θα είναι προδιαγραφών 2007, θα οδηγούν οι Henning Solberg και Matthew Wilson, χωρίς να είναι γνωστό ποιος από τους δύο θα δηλώνεται για να σκοράρει βαθμούς, πριν από τον εκάστοτε αγώνα. Σημειώστε, ότι για το Μόντε Κάρλο, ο Galli θα είναι δίδυμο με τον Francois Duval, ο οποίος θα οδηγεί ένα τέταρτο Ford Focus στα χρώματα της Stobart και θα είναι δηλωμένος για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

«Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για την ομάδα της Stobart», δήλωσε ο Malcolm Wilson. «Η προσθήκη του Jari Matti Latvala, στην ομάδα της BP Ford, άφησε ανοικτό το δρόμο για να ενταχθεί κάποιος ταλαντούχος οδηγός στην ομάδα της Stobart. Και είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι στο δυναμικό της ομάδας θα ενταχθεί ο Giggi Galli, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός οδηγός, στου οποίου το ταλέντο πιστεύω πάρα πολύ. Ο Giggi έχει εμπειρία από το WRC και θεωρώ ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Ο Matthew και ο Henning, οι οποίοι είχαν μία πολύ καλή παρουσία το 2007, θα είναι μέλη της ομάδας και τη νέα χρονιά».

Η θέση που κατέκτησε η ομάδα της Stobart, σημαίνει ότι θα αλλάξουν και τα νούμερα στις πόρτες των αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, πλέον η βρετανική ομάδα θα έχει το 7 και το 8, ενώ ο Wilson θα διατηρήσει το νούμερο 16 που είχε και το 2007. Η ουσία είναι ότι μετά από τον Francois Duval, ακόμα ένας ταλαντούχος οδηγός έχει βρει θέση στο WRC, κάτι που ο θεσμός έχει πραγματική ανάγκη! _Π.Τ. panost@4troxoi.gr