Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

O Ολυμπιακός στη Superleague Formula 3/4/2007 6:05 μμ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ποδοσαφαιρικών συλλόγων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Superleague Formula, το πρωτάθλημα μονοθεσίων που σκοπεύει να συνδυάσει τα δυο πιο δημοφιλή σπορ του κόσμου: το ποδόοσφαιρο και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Superleague Formula είναι μια ιδέα που συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια. Τα μονοθέσια υψηλών επιδόσεων που θα συμμετέχουν στη Superleague Formula θα φέρουν τα χρώματα κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων όλου του κόσμου και φυσικά οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτό θα έχουν την ονομασία (και θα χρηματοδοτούνται) από τους αντίστοιχους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Ο πρώτος αγώνας θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2008 και ήδη υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο Ολυμπιακός έγινε μια από τις πρώτες ομάδες μαζί με τη Μίλαν (Ιταλία), την Αϊντχόφεν (Ολλανδία) και την Πόρτο (Πορτογαλία) που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Superleague Formula. Οι διοργανωτές διαπραγματεύονται επίσης με την Μπαρτσελόνα, τη Βαλένθια, τη Ρεάλ Μαδρίτης από την Ισπανία, την Ίντερ από την Ιταλία, τη Λιόν και τη Μαρσέιγ από τη Γαλλία, τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Σάλκε από τη Γερμανία, τη Βασιλεία από την Ελβετία, τη Γαλατασαράι από την Τουρκία, την ’Αντερλεχτ από το Βέλγιο, τη Γκέτεμποργκ από τη Σουηδία, τη Λοκομοτίβ Μόσχας από τη Ρωσία, τη Μπόκα Τζούνιορς από την Αργεντινή, τη Φλαμέγκο από τη Βραζιλία, την Αμέρικα από το Μεξικό, τη Σανγκάι Σένιουα από την Κίνα και τη Σάμσουνγκ Μπλούγουϊνγκς από την Κορέα για να πάρουν τις θέσεις τους στη γραμμή εκκίνησης.

Η νέα ιδέα θα κάνει... σέντρα τον Αύγουστο του 2008 και τα μονοθέσια που θα φέρουν τα χρώματα των κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων του κόσμου θα διαθέτουν 12κύλινδρους κινητήρες ισχύος 750 ίππων.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr