Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Οι θέσεις της ΕΘΕΑ για τη στάση του προεδρείου του ΣΟΑΑ. 23/10/2006 5:37 μμ

Πριν από λίγη ώρα η ΕΘ.Ε.Α μας απέστειλε δελτίου Τύπου αναφορικά με τη στάση του προεδρείου του ΣΟΑΑ, το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο.

"Η ΕΘΕΑ στη μέχρι τώρα ασυγκράτητη και άνευ σοβαρών λόγων «επίθεση» μιας ομάδας του ΣΟΑΑ εναντίον της ΕΛΠΑ, έχει παραμείνει εγκρατής και αφοσιωμένη στο έργο της.

Όμως η εμπαθής επίθεση της Διοίκησης του ΣΟΑΑ ?η οποία δεν γνωρίζουμε που αποβλέπει- ξεκίνησε και συνεχίζεται σε δύο άξονες:
1. Στην ασφάλιση των αγωνιζομένων
2. Στα μέτρα ασφαλείας των αγώνων

Επειδή το 1ο «υποτίθεται» ότι δεν υπάρχει και τα δεύτερα δεν λειτουργούν, η Διοίκηση του ΣΟΑΑ, εκ του ασφαλούς -αφού τα μέλη της πλην ενός δεν είναι εν ενεργεία οδηγοί αγώνων- προέτρεψε και επέβαλε στους αγωνιζόμενους την αποχή!

Αποδεικνύεται όμως ότι τα μέλη του Προεδρείου του ΣΟΑΑ δεν μπόρεσαν να διαβάσουν τα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια σωστά ή δεν τους το επέτρεψε η εμπάθειά τους να το κάνουν (βλέπε Δελτίο Τύπου ΕΘΕΑ 20/10), καθΆ ότι οι αγωνιζόμενοι είναι πραγματικά και επαρκώς ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ. ΕξΆ άλλου κανένα πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού όλα τα ατυχήματα καλύφθηκαν ασφαλιστικά.

Τα μέλη της διοίκησης του ΣΟΑΑ βάλουν επίσης κατά των μέτρων Ασφαλείας της ΕΘΕΑ, τα οποία οι ίδιοι στο παρελθόν έχουν επιδοκιμάσει!

Τι συμβαίνει όμως με τα μέτρα της ΕΘΕΑ;
Πρόκειται για ένα πλέγμα μέτρων, που βάζει τα περισσότερα θέματα στο σωστό δρόμο, το οποίο καλούνται να εφαρμόσουν οι Οργανώτριες Λέσχες και ο ρόλος της ΕΘΕΑ είναι να επεμβαίνει ενισχυτικά και να ελέγχει.
Έτσι λοιπόν τα τυχόν λάθη και παραλείψεις των οργανωτών επισημαίνονται από τα αρμόδια όργανα της ΕΘΕΑ και λαμβάνονται συμπληρωματικά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται συστάσεις στις Λέσχες. Με αυτό τον τρόπο προχωράμε βελτιούμενοι αφΆ ενός για να γίνονται οι αγώνες και αφΆ ετέρου για να καταστούν σύντομα καλύτεροι.

Προς τι λοιπόν η παραφιλολογία και η εκ του ασφαλούς κριτική και επίθεση εναντίον όλων;
Το Προεδρείο του ΣΟΑΑ ζητά και απαιτεί χωρίς να λαμβάνει υπΆ όψη τον οικονομικό παράγοντα, από τον οποίο οι περισσότερες λέσχες πάσχουν. Έχουν σκεφθεί όμως άραγε ότι με αυτή τη συμπεριφορά ατυχώς δυναμιτίζουν το κλίμα των αγώνων και απογοητεύουν χορηγούς και αγωνιζόμενους, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική «μιζέρια» του χώρου;
Προφανώς όχι, και εξ αυτού πιθανώς προήλθε και το τελευταίο «παραλήρημα» εναντίον του ΑΟΘ (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, προ 3-4 εβδομάδων ήταν μία καλή λέσχη, κατά δήλωση του Προέδρου του ΣΟΑΑ κ. Ζήβα!) για τις παραλείψεις στην οργάνωση του ράλλυ ΔΕΘ. Που οφείλονται δε οι παραλείψεις; ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΠΑ ΑΠΟΜΥΖΑ ΤΗ ΛΕΣΧΗ! Ούτε μία λέξη ικανοποίησης για το γεγονός ότι η Λέσχη έφερε σε πέρας έναν αγώνα, κάτω από πρωτόγνωρες αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ντροπή, επί τέλους...

Όπως ντροπή είναι και η επίθεση εναντίον της ΕΛΠΑ, η οποία μόνο υπηρεσίες προσφέρει στους αγώνες, με τις προσωπικές θυσίες ορισμένων στελεχών της και με ταυτόχρονη οικονομική αιμορραγία.

Σημειωτέον, ότι η ΕΛΠΑ των, κατά τη Διοίκηση του ΣΟΑΑ, «ανίκανων και εκμεταλλευτών» είναι η Λέσχη που οργανώνει:
1. Το 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
2. Το 1ο αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το ΡΑΛΛΥ ΕΛΠΑ
3. Το 1ο αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Ντροπή, επίσης, για τις επιθέσεις κατά των Οργανωτριών Λεσχών, οι οποίες χάρις στο προσωπικό ενδιαφέρον των στελεχών τους και την αγάπη τους για το σπορ, προσπαθούν να οργανώσουν καλλίτερους αγώνες και ταυτόχρονα αφΆ ενός να προσαρμοσθούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων διοργανώσεων και αφΆ ετέρου στα αυστηρά μέτρα της ΕΘΕΑ.

«ΕΛΕΟΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ;»"