Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

To line-up της Renault για το 2007 6/9/2006 4:50 μμ

Heikki Kovalainen
O Heikki Kovalainen θα είναι το 2007 ο δεύτερος πιλότος της Renault
Η Renault αποκάλυψε σήμερα τους οδηγούς που θα αγωνίζονται και θα δοκιμάζουν για αυτήν του χρόνου καθώς και ποιος θα διοικεί την ομάδα. Έτσι, τον Giancarlo Fisichella θα πλαισιώσει του χρόνου στο αγωνιστικό οδηγικό δίδυμο ο Heikki Kovalainen, ο νυν 24χρονος Φινλανδός δοκιμαστής στης ομάδας και 2ος στο περσινό Πρωτάθλημα GP2. Όσον αφορά τους δοκιμαστές, η Renault «απέσπασε» τον 30χρονο Βραζιλιάνο Ricardo Zonta από την Toyota (στην οποία καταλαμβάνει από το 2003 τον ίδιο ρόλο) και προσέλαβε τον επίσης Βραζιλιάνο 21χρονο Nelson Piquet, δεύτερο μέχρι στιγμής στη βαθμολογία του φετινού Πρωταθλήματος GP2 και γιο του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη Formula 1 (1981, 1983, 1987), Nelson Piquet. Επίσης, ο αγωνιστικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Flavio Briatore, ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2008.

Nelson Piquet, Flavio Briatore
O Briatore θα παραμείνει στην ηγεσία της Renault μέχρι το 2008, ενώ προσέλαβε στην ομάδα και τον Piquet, τον οποίο έχει δεσμεύσει με 10ετές συμβόλαιο με την εταιρία μάνατζμεντ που του ανήκει
Το γεγονός ότι ο Kovalainen είναι ήδη πλήρως ενσωματωμένος στην ομάδα (έχοντας διανύσει μέχρι στιγμής για αυτήν πάνω από 28.000 χλμ. δοκιμών εξέλιξης) θα αποτελέσει θετικό στοιχείο για αυτήν στην πορεία της προς την μετά Alonso εποχή, προσφέροντας μια σχετική σταθερότητα. Η προσθήκη του Zonta στο δυναμικό της Renault θα την βοηθήσει να προσαρμοστεί στα ελαστικά της Bridgestone τα οποία θα χρησιμοποιούν από του χρόνου όλες οι ομάδες, έχοντας κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά και για την Toyota μεταξύ της περσινής και της φετινής σεζόν. Ο Piquet από την άλλη αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον και κατά την άποψη του Briatore, ο Βραζιλιάνος έχει ήδη αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στη Formula 1. Όσον αφορά το Flavio Briatore, του οποίου το συμβόλαιο έληγε στο τέλος της φετινής σεζόν και αμφιταλαντευόταν αν θα παρέμενε στο τιμόνι της ομάδας, πείστηκε εντέλει να το κάνει εφόσον εξασφαλίστηκε η παραμονή των σημαντικότερων
Ricardo Zonta
O Ricardo Zonta θα προσφέρει στη Renault την πολύτιμη εμπειρία του επί των ελαστικών της Bridgestone
ανθρώπων στο τεχνικό τμήμα (Pat Symonds, διευθυντή μηχανολογίας, Rob White τεχνικού διευθυντή και Bob Bell, τεχνικού διευθυντή στο τμήμα κινητήρων) καθώς και την επιβεβαίωση του γενικού προέδρου της Renault, Carlos Ghosn, ότι θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της γαλλικής ομάδας στη Formula 1. Από την πλευρά της Renault μάλλον δεν υπήρχε κανένας άλλος που θα μπορούσε να καλύψει το κενό του Ιταλού σε περίπτωση που αυτός αποχωρούσε, καθώς η εργασία του στη διοίκηση της ομάδας επέφερε την άνοδό της από τοτυς ουραγούς (2001) στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μέσα σε πέντε μόλις χρόνια, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Briatore.

O Briatore βλέπει το 2007 ως μια καινούρια αρχή για τη Renault, καθώς πέραν των σημαντικών αλλαγών στο οδηγικό line-up της, θα πρέπει να βρει και καινούριους σπόνσορες για να καλύψει το κενό του απερχόμενου στο τέλος της σεζόν βασικού χορηγού της, Japan Tobacco (Mild Seven).
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr