Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

FIA GT3 - Spa: Δεύτερος ο Δεβερίκος 29/7/2006 2:01 πμ

Δημήτρης Δεβερίκος
Απίστευτος αγώνας, μεγάλη επιτυχία για τον Δημήτρη Δεβερίκο
Μεγάλη επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα στον 1ο αγώνα του 3ου γύρου του πρωταθλήματος FIA GT3 στην πίστα του Spa. Ο Δημήτρης Δεβερίκος παρέα με τον Sean Edwards έφτασαν μια ανάσα από την νίκη τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση.

Φαίνεται ότι η βροχή τους πάει! Μετά τη 2η θέση στο Silverstone το δίδυμο της Tech 9 έλαμψε και στο Spa οδηγώντας αλάνθαστα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Από την εκκίνηση η βροχή δε σταμάτησε ούτε λεπτό αναγκάζοντας τους οργανωτές να διακόψουν τον αγώνα πρόωρα αφού η κατάσταση είχε γίνει επικίνδυνη για τα πληρώματα. Άλλωστε πολλά αυτοκίνητα είχαν ήδη βγει εκτός μάχης μετά από επώδυνες εξόδους δίνοντας αρκετή δουλεία στο αυτοκίνητο ασφαλείας. Ευτυχώς όλα αυτά άφησαν ανεπηρέαστο το Ελληνοβρετανικό δίδυμο που στηρίχτηκε στο εξαιρετικό βρόχινο στήσιμο της Porsche για να σκαρφαλώσει στην κατάταξη.

Τον αγώνα ξεκίνησε ο Δεβερίκος από την 9η θέση του grid όμως στο σπριντ ως τη φημισμένη Eau Rouge κατάφερε να περάσει δυο αντιπάλους του. Η προέλαση συνεχίστηκε και στους επόμενους γύρους φέρνοντας γρήγορα την 911 στην 5η θέση. Στον 8ο γύρο μια σοβαρή έξοδος του μέχρι τότε 3ου Gilles Duqueine έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Δεβερίκος μπήκε στα pits μαζί με όλους τους υπόλοιπους πρωτοπόρους και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Edwards από την 4η θέση. Ο νεαρός έμεινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας για 17 λεπτά μέχρι οι κριτές να επαναφέρουν την πίστα σε ικανοποιητική κατάσταση.

3ο σκαλί στο βάθρο αλλά αργότερα επικυρώθηκε η 2η θέση στην τελική κατάταξη
Στην επανεκκίνηση τόσο ο 3ος Cocker όσο και ο Edwards κατάφεραν να περάσουν το Viper του Zacchia σκαρφαλώνοντας άλλη μια θέση. Η κατάταξη δεν άλλαξε μέχρι την καρό σημαία όμως η εξέταση των χρόνων των pit stops που εκτέλεσαν τα αυτοκίνητα έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη. Η Aston Martin των Cocker και Machitski έμεινε ακινητοποιημένη για λιγότερο από τα 75 δευτερόλεπτα που επιτάσσει ο κανονισμός και οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή που έριξε το πλήρωμα στην 20η θέση. Έτσι οι Δεβερίκος και Edwards βρέθηκαν στην τελική κατάταξη μόνο πίσω από τους νικητές Bornhauser και Bouvy που οδηγούσαν ένα Dodge Viper.

Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στον δεύτερο αγώνα του γύρου για τον οποίο το πλήρωμα της Tech 9 έχει εξασφαλίσει από τα προκριματικά την 4η θέση του grid. Η αποτυχία των πρωτοπόρων στη βαθμολογία να σημειώσουν βαθμούς έφερε τους Δεβερίκο, Edwards στην 3η θέση της βαθμολογίας και έτσι η πίεση για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει ακόμη πιο ψηλά είναι μεγάλη. Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο κάνει λόγο για ηλιοφάνεια και μένει να αποδειχθεί αν η Porsche έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την νίκη σε στεγνό οδόστρωμα.

Κ.Λ.
leonis@rally.gr