Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Η Suzuki με το SX4 WRC το 2008! 19/7/2006 2:41 μμ

Το σήμα της ομάδας της Suzuki, με την πλήρη ονομασία της.
Η «Suzuki Motorsport» ανακοίνωσε σήμερα στην Ιαπωνία την είσοδό της στην υψηλότερη κλίμακα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με το SX4 WRC, με την έναρξη της σεζόν του 2008.

Αρχικά, από την ιαπωνική ομάδα εμφανίστηκε η πρόθεση συμμετοχής στη «μικρή σεζόν 2007-2008», γεγονός που τελικά δεν τελεσφόρησε, από τη στιγμή που η Διεθνής Ομοσπονδία αποφάσισε πως η κάθε αγωνιστική χρονιά θα ξεκινάει, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, τον Ιανουάριο και θα ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο. Βέβαια, το SX4 WRC, αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις ειδικές διαδρομές μέσα στο 2007, στο πλαίσιο της εξέλιξης, ενόψει της πλήρους εμπλοκής το 2008.

Ο πρόεδρος της «Suzuki World Rally Team», όπως θα λέγεται η ομάδα, Nobuhiro Tajima δήλωσε αναφορικά με το θέμα και τον προγραμματισμό της ομάδας: «Είναι πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε και σε ορισμένους αγώνες το 2007, ώστε να εξελίξουμε το αυτοκίνητό μας. Όμως, αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, αλλά και από τη Διεθνή Ομοσπονδία, η οποία θα πρέπει να μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε κάτι τέτοιο. Επίσης, η εξέλιξη αλλά και οι δοκιμές του SX4 WRC θα βρίσκονται στη δικαιοδοσία του αρχηγείου της Suzuki Sport Co. LTD στην Ιαπωνία, σε συνεργασία με τη Suzuki Motor Corporation. Επίσης, η Suzuki Sport Europe (με βάση στην Αγγλία) θα συνεχίσει να αποτελεί την ομάδα που θα μας εκπροσωπεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου τη φετινή χρονιά. Τέλος, η Suzuki Sport Europe (με βάση στην Ουγγαρία) θα συνεχίσει να αποτελεί το κέντρο, σχετικά με την εξυπηρέτηση των ιδιωτών, ελπίζοντας και σε περαιτέρω αύξηση των δραστηριοτήτων της σε αυτό τον τομέα».

Σημειώστε, πως έγιναν γνωστά ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «όπλου» της Suzuki στο WRC. Συγκεκριμένα, το SX4, είναι το αμέσως μικρότερο αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, μετά το Skoda Fabia, τη στιγμή που το μεταξόνιό του είναι μικρότερο ακόμη και από αυτό του τσεχικού αυτοκινήτου. _Ν.Δ. (nodas@4troxoi.gr)

Παρακάτω, παρατίθενται τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά που έγιναν γνωστά.

Suzuki SX4 WRC
Μήκος4,125 μ.
Μεταξόνιο2,525 μ.
Κιβώτιο5 σχέσεων
ΑνάρτησηΓόνατα McPherson με ελικοειδή ελατήρια
Κυβισμός1997 κ.εκ.

Ήδη το SX4 WRC έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες του δοκιμές, στην Ιαπωνία.