Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Η αποχώρηση του Montoya επισπεύσθηκε! 11/7/2006 4:50 μμ

Pedro de la Rosa, Juan Pablo Montoya
Mοιάζει απίστευτο, αλλά η καριέρα του Montoya στη Formula 1 έχει ήδη τελειώσει! Αντικαταστάτης του προς το παρόν θα είναι ο δοκιμαστής της McLaren, Pedro de la Rosa (αριστερά)
Μετά την ανακοίνωση-σοκ ότι ο Juan Pablo Montoya θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν για να συνεχίσει την καριέρα του στους αγώνες NASCAR, οι οπαδοί του Κολομβιανού οδηγού δοκίμασαν σήμερα μια ακόμη απογοήτευση, καθώς έγινε γνωστό ότι ο αγώνας του (μιας στροφής…) στις ΗΠΑ ήταν και ο τελευταίος του στη Formula 1! H McLaren εξέδωσε μια ανακοίνωση σήμερα στην οποία αναφέρεται ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Montoya να τερματιστεί άμεσα η συνεργασία τους. Κατά συνέπεια, στο Γαλλικό Grand Prix που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, το δεύτερο μονοθέσιο της McLaren θα οδηγεί ο δοκιμαστής της ομάδας από το 2003, 35χρονος Ισπανός Pedro de la Rosa. O de la Rosa είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στο Μπαχρέιν πέρυσι αντικαθιστώντας τον τότε τραυματισμένο Montoya. H McLaren δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ότι ο de la Rosa θα πλαισιώσει τον Raikkonen για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά δεδομένης της τακτικής της πέρυσι, στους δυο αγώνες κατά τους οποίους είχε απουσιάσει ο Montoya να δώσει ευκαιρίες και στους δυο δοκιμαστές που διέθετε τότε (de la Rosa και Wurz) να αγωνιστούν, υπάρχει η πιθανότητα να δούμε φέτος τον περσινό Πρωταθλητή του DTM, Gary Paffett (ο έτερος φετινός δοκιμαστής της McLaren φέτος) να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1! Ο Κολομβιανός από την πλευρά του θα περάσει χρόνο στο σπίτι του στο Μαϊάμι της Αμερικής με την οικογένειά του και είναι σχεδόν σίγουρο ότι σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του στο NASCAR, όπως άλλωστε ήταν η επιθυμία του καινούριου του εργοδότη, Chip Ganassi.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr
Pedro de la Rosa, McLaren-Mercedes
O de la Rosa αγωνίστηκε τελευταία φορά πέρυσι στο Μπαχρέιν όπου αντικαθιστούσε και πάλι τον τραυματισμένο τότε Montoya. Σε εκείνο τον αγώνα ο Ισπανός προσέφερε πολύ θέαμα με την επιθετικότητα που επέδειξε (ίσως γιατί πριν από αυτό είχε να αγωνιστεί από το 2002) ωστόσο οι προσπάθειές του δε στέφονταν πάντοτε με επιτυχία...