Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Αποσύρεται οριστικά η Pirelli από το WRC! 6/7/2006 3:34 μμ

Η Pirelli θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, μετά από 34 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο θεσμό, κάνοντας τις φήμες που υπήρχαν εδώ και αρκετές ημέρες πραγματικότητα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ιταλικής φίρμας Paul Hembrey, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν ειλημμένη από τα ανώτατα κλιμάκια της εταιρείας, λόγω της παρούσας κατάστασης του WRC και όχι λόγω των μέτριων φετινών επιδόσεων. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πρόκειται για μια απόφαση που αφορά στο μάρκετινγκ. Στην παρούσα φάση, η επένδυσή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ δε μας αποφέρει τα απαιτούμενα έσοδα, τα οποία αναμένονται από την προβολή σε ένα τέτοιο γεγονός παγκοσμίου εμβέλειας. Αυτή η απόφαση δεν έγκειται στα φετινά μέτρια αποτελέσματα, αλλά στις απώλειες των Peugeot, Mitsubishi και Michelin από το Πρωτάθλημα. Όλοι θυμούνται την περσινή, ως τη χρονιά του Sebastien Loeb, ωστόσο εμείς κερδίσαμε πέντε αγώνες και αυτό μας απέφερε κέρδη. Φέτος, υπάρχουν 6 αυτοκίνητα στο WRC και σε περίπτωση που ο Petter Solberg αντιμετωπίσει προβλήματα, εμείς βγαίνουμε χαμένοι. Η Pirelli και η Michelin έδωσαν μάχες τα περασμένα χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ωστόσο από τη νέα χρονιά καμιά από τις δυο δε θα βρίσκεται στο θεσμό».

Θυμίζουμε, πως η Michelin έχει αποσυρθεί τύποις από το θεσμό, αφού η BF Goodrich αποτελεί θυγατρική της εταιρεία και παράλληλα προμηθεύει με ελαστικά τις 5 από τις 6 (εκτός της Subaru) ομάδες που συμμετέχουν στο WRC. Πάντως, ο Hembrey πρόσθεσε πως η ιταλική φίρμα θα ενδιαφερόταν να επανέλθει στο θεσμό το 2008, όταν και θα υπάρχει μόνο μια εταιρεία ελαστικών που θα προμηθεύει το θεσμό. Φυσικά, η Pirelli θα συνεχίζει να υποστηρίζει τη Subaru μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς. _Ν.Δ.(nodas@4troxoi.gr)