Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Συνέντευξη Τύπου 53ου Ράλλυ Ακρόπολις 4/4/2006 5:10 μμ

Αλλαγές θα υπάρξουν στην υπερειδική που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, με στόχο την περαιτέρω άυξηση του θεάματος.
Σε συνέντευξη που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο συγκρότημα κινηματογράφων «Odeon Kosmopolis», παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις 2006. Σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί βέβαια η μεταφορά του κέντρου του αγώνα στην Αθήνα και των ειδικών διαδρομών στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας. Αντίστοιχα σημαντική καινοτομία αποτελεί όμως και η εξασφάλιση για πρώτη φορά «Χρυσού» Χορηγού, της BP Ultimate, γεγονός που δίνει νέα πνοή σε επίπεδο υποστήριξης και οργάνωσης του αγώνα. Έτσι, η νέα ονομασία του εθνικού μας αγώνα είναι «BP Ultimate Acropolis Rally of Greece». Βέβαια, αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές. Βλέπετε, η υπερειδική του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί δυο φορές, όντας η πρώτη και τελευταία ε.δ. του ράλλυ, την Πέμπτη 1 Ιουνίου και την Κυριακή 4 Ιουνίου αντίστοιχα. Στο ίδιο χώρο θα διεξαχθεί μάλιστα και η πανηγυρική εκκίνηση, όπως συνέβη και πέρυσι, καθώς και ο τερματισμός αλλά και η απονομή στους νικητές, κατά τη διάρκεια της υπερειδικής. Το Ολυμπιακό Στάδιο θα αποτελεί όμως και το επίκεντρο του αγώνα καθώς στις εγκαταστάσεις του θα φιλοξενούνται το Αρχηγείο, η Γραμματεία, το Γραφείο Τύπου καθώς και τα service park και park ferme.

Αναφορικά με τα εισιτήρια της υπερειδικής και τη διαχείρισή τους στο φετινό ράλλυ Ακρόπολις, υπεύθυνη είναι η θυγατρική εταιρεία «I-Ticket» της Odeon, που μαζί με την ΕΤ-1 και τον Kiss FM (επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του αγώνα) αποτελεί χορηγό επικοινωνίας. Τα εισιτήρια θα είναι ξεχωριστά για την Πέμπτη και την Κυριακή, με τις τιμές τους να ανέρχονται σε 30, 45, 55 και 80 ευρώ, ανάλογα με το σημείο από το οποίο θα θέλει να παρακολουθήσει κάποιος την υπερειδική. Πρέπει να τονίσουμε, πως εισιτήρια θα παρέχονται, τόσο στο διαδικτυακό χώρο της «I-Ticket», το www.i-ticket.gr, επίσης στο Call Centre (801 11 60000 / 210 6786000), καθώς και στους κινηματογράφους Odeon στα:
Odeon Kosmopolis (Μαρούσι)
Odeon Star City (Λ. Συγγρού)
Odeon Opera (Αθήνα)
Odeon Πλατεία (Θεσσαλονίκη)
Σημειώστε, πως η προπώληση των εισιτηρίων, θα ξεκινήσει τόσο μέσω Internet όσο και μέσω call centre (ώρες λειτουργίας 10:00-22:00, όλες τις ημέρες της εβδομάδας), την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Απριλίου.
O φετινός αγώνας περιλαμβάνει 18 ειδικές διαδρομές (8 διαφορετικές συν την υπερειδική). Το συνολικό μήκος του ράλλυ θα είναι 1278.55 χλμ., εκ των οποίων τα 355.62 θα είναι αυτά των ε.δ.

Η παράδοση των εισιτηρίων, θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου, μέσω courrier, με μικρή οικονομική επιβάρυνση. Στα σημεία πώλησης εισιτηρίων, στους κινηματογράφους Odeon η διάθεση θα ξεκινήσει από τις 28 Απριλίου, (ώρες 10:00 – 18:00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας).

Από εκεί και έπειτα, μεγάλη έμφαση θα δοθεί από τους οργανωτές στην ασφάλεια, η οποία και αποτελεί το κύριο μέλημά τους. Γι’ αυτό έχει προβλεφθεί η φύλαξη των ειδικών διαδρομών, καθώς και η ύπαρξη προκαθορισμένων θέσεων για τους θεατές μέσα σε αυτές. Επίσης, θα υπάρξουν ειδικά μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης στις απλές διαδρομές, θα αποτρέπεται η προσέλευση θεατών στις αφετηρίες και τους τερματισμούς των ειδικών διαδρομών, ενώ θα απαγορεύεται και η στάθμευση αυτοκινήτων σε κομβικά σημεία των απλών διαδρομών. Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν συγκεκριμένες προσβάσεις σε προεπιλεγμένα σημεία στις ε.δ. και θα αποκλείεται η πρόσβαση από αλλού, προπάντων στους δρόμους διαφυγής.

Σχετικά με την ενημέρωση των θεατών, στο επίσημο πρόγραμμα και στο site του αγώνα (www.acropolisrally.gr) θα υπάρχει αριθμημένη ένδειξη των σημείων θεατών με road book πρόσβασης σε αυτά, καθώς και φωτογραφίες που θα δείχνουν τι θα βλέπουν οι θεατές από τα εκεί. Επιπλέον, θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τις προσβάσεις που θα είναι κλειστές για τους θεατές, όπως και ο χρόνος ανοίγματος – κλεισίματος των ε.δ. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πού θα πρέπει να κάθονται και που όχι οι θεατές καθώς και για το πού θα μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον αγώνα θα υπάρξουν σε νέα συνέντευξη Τύπου, που θα δώσει η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, στις 10 Μαίου. _Ν.Δ.(nodas@4troxoi.gr)