Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

WTCC – Monza: Νίκη του Farfus στον 2ο αγώνα 2/4/2006 6:06 μμ

Augusto Farfus
Έξαλλα πανηγύρισε την νίκη του ο Augusto Farfus
Το ρίσκο που πήρε στον 1ο αγώνα χάρισε στον Augusto Farfus την νίκη στον 2ο μετά από σκληρή μάχη με τον Zanardi.

Η Alfa Romeo είναι εδώ! O Augusto Farfus κατέκτησε μια μεγάλη νίκη μετά από απίθανο αγώνα, αντέχοντας στην ασφυκτική πίεση τόσο του Alessandro Zanardi όσο και του Yvan Muller. Ο νεαρός Βραζιλιάνος είχε επιλέξει να πέσει στην 8η θέση στον 1ο αγώνα για να έχει το πλεονέκτημα της pole position στον 2ο. Με την BMW του Zanardi δίπλα του λίγοι πίστευαν ότι θα κέρδιζε το σπριντ στο πρώτο chicane, όμως ο Farfus έκανε τέλεια εκκίνηση και έστριψε πρώτος εμπρός από τους Zanardi, Rydell, Tarquini, Thompson, Dirk Muller, Priaulx και Yvan Muller.

Στον 2ο γύρο Zanardi και Rydell αντάλλαξαν θέσεις όταν ο Ιταλός καθυστέρησε μετά από μια αποτυχημένη επίθεση στον Farfus. Ο Zanardi αντεπιτέθηκε ένα γύρο αργότερα και πέρασε πάλι 2ος όμως η μάχη των δυο έφερε σύγχυση πιο πίσω με αποτέλεσμα οι Thompson, Priaulx και Dirk Muller να βρεθούν μαζί στην είσοδο της πρώτης Lesmo. Η επαφή ήταν αναπόφευκτη και έστειλε τους δυο άσσους της BMW με αρκετά χιλιόμετρα εκτός πίστας. Στον 4ο γύρο ο Tarquini, που στο μεταξύ είχε ανέβει 3ος, επιτέθηκε στην είσοδο της Parabolica στον Zanardi. Τα δυο αυτοκίνητα ακούμπησαν και το Leon βρέθηκε προς στιγμήν κάθετα στην αγωνιστική γραμμή, πέφτοντας αρκετά πίσω στην κατάταξη.

Alain Menu
Το πρώτο βάθρο της στο WTCC χάρισε ο Alain Menu στη Chevrolet
Μεγάλος κερδισμένος από τις συνεχείς επαφές ήταν ο ιδιώτης Balzan που είχε ανέβει στην 4η θέση οδηγώντας οριακά μια 156 έκδοσης 2004. Ο νεαρός Ιταλός πέρασε στον 6ο γύρο τον Rydell που έχασε ακόμη μια θέση από τον Yvan Muller. O Balzan άντεξε την πίεση των Seat για ενάμιση γύρο πριν υποκύψει στις Lesmo και χάσει ακόμα δυο θέσεις στην Ascari από τα Chevrolet των Menu και Huff. Μπροστά ο Zanardi έφτανε δίπλα από τον Farfus κάθε φορά που τα δυο αυτοκίνητα βρίσκοταν στο τέλος της μεγάλης ευθείας. Ο άσσος της BMW επιτέθηκε με αποφασιστικότητα στον 8ο γύρο όμως ο Βραζιλιάνος δεν υποχώρησε στέλνοντας την 320 πάνω από τα kerbs. Δυστυχώς οι κραδασμοί κατέστρεψαν την εμπρός δεξιά ανάρτηση του Zanardi που εγκατέλειψε αφήνοντας το ρόλο του διώκτη στον Yvan Muller.

Ο τελευταίος γύρος μπορεί να μην έδωσε συγκινήσεις στην κορυφή αφού το Leon της Oreca δεν απείλησε ουσιαστικά την 156, όμως όλα τα λεφτά ήταν η μάχη της 3ης θέσης. Ο Menu βούτηξε στα φρένα για την Roggia και πέρασε καθαρά τον Rydell σε αντίθεση με τον Huff που βρήκε την πόρτα κλειστή. Το Leon και το Lacetti ακούμπησαν, με το πρώτο να λαβώνεται βαριά και το δεύτερο να καθυστερεί πέφτοντας αρκετές θέσεις πιο πίσω. Έτσι τελικά 4ος τερμάτισε ο εκπληκτικός Alessandro Balzan για να ακολουθήσουν οι Gene, Tarquini, Larini και Terting.

Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Σκηνές βγαλμένες από αγώνα της Formula 1!