Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

WTCC – Monza: Εύκολα ο Priaulx στον 1ο αγώνα 2/4/2006 6:00 μμ

Andy Priaulx
Από τον πρώτο γύρο ξεχώρισε ο Andy Priaulx
Ο Andy Priaulx πήρε μια εύκολη νίκη στον 1ο αγώνα της χρονιάς στην πίστα της Monza.

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το WTCC είχε τη σφραγίδα του πρωταθλητή! Ο Andy Priaulx δεν έδωσε ούτε στιγμή την ελπίδα στους διώκτες του όντας επικεφαλής από το σβήσιμο των φώτων μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Βρετανός έκανε καταπληκτική εκκίνηση και έστριψε εμπρός από τον Yvan Muller που κράτησε με δυσκολία τον Dirk Muller. Ελάχιστα πιο πίσω η Alfa του Farfus βρέθηκε για λίγο στον αέρα όταν ο ομόσταυλος Tavano έχασε το φρενάρισμα, μπλόκαρε τους τροχούς του και έπεσε πάνω στον Βραζιλιάνο. Με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου ο Dirk πέρασε τον Yvan Muller και ο Tarquini άρπαξε την 6η θέση από τον Zanardi.

Roberto Colciago
Τρομακτική η έξοδος του Colciago
Τη δράση διέκοψε για δυο γύρους μια άσχημη έξοδος του ιδιωτικού Seat Toledo που οδηγούσε ο Roberto Colciago. Ο Ιταλός έπεσε με δύναμη στις μπαριέρες μετά από μια επαφή με το Peugeot 407 του Edman και προς στιγμήν το αυτοκίνητο του έπιασε φωτιά. Ευτυχώς οι κριτές έσπευσαν και πρόλαβαν τα χειρότερα ενώ παράλληλα στην πίστα εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση ο Priaulx έπιασε τους πάντες στον ύπνο σπάζοντας το slip streaming πίσω του. Τα μάτια όλων ήταν στην μάχη της 6ης θέσης με τους Tarquini, Zanardi και Rydell να ανταλλάζουν μπογιά και θέσεις σχεδόν σε κάθε στροφή. Τελικά, ο Zanardi υπέκυψε στην πίεση των δυο άσσων της Seat που έδειχναν τα δόντια τους μετά τις αεροδυναμικές αλλαγές που τους επέτρεψε η FIA να κάνουν στο πάτωμα των Leon.

Augusto Farfus, Salvatore Tavano
Η 156 του Farfus στον αέρα μετά το... τάκλιν του Tavano
Στην μάχη της κορυφής ο Priaulx είχε απόσταση ασφαλείας όμως πιο πίσω τα λάστιχα του Dirk Muller έδειχναν να έχουν παραδώσει το πνεύμα. Η 320si έπαιρνε απίστευτες γωνίες στις στροφές και τελικά ο Γερμανός γλίστρησε τόσο στην Parabolica όσο χρειαζόταν ο Yvan Muller για να αρχίσει την επίθεση του. Στα φρένα του πρώτου chicane ο Γάλλος πέρασε δεύτερος και δυο γύρους αργότερα ο Thompson έκανε ακριβώς το ίδιο αρπάζοντας από την BMW τη τελευταία θέση του βάθρου. Πιο πίσω ο Farfus θυσίασε την 5η θέση για χάρη της 8ης και της pole στον δεύτερο αγώνα. Έτσι στην 5η και 6η θέση τερμάτισαν τα Leon των Tarquini και Rydell, ενώ 7ος ήταν ο Alex Zanardi. Πρώτος ιδιώτης ήταν ο Balzan στην 9η θέση και ταχύτερος από τα Chevrolet ήταν ο 10ος Menu που πιο πριν είχε θέση εκτός αγώνα τον ομόσταυλο Huff.

Κ.Λ.
leonis@rally.gr