Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Άκυρη η νίκη του Παναγιώτη Χαλάτση στη Ριτσώνα 3/3/2006 2:13 μμ

Ο Παναγιώτης Χαλάτσης τέθηκε εκτός κατάταξης για το Νissan Micra Cup, στον αγώνα της Ριτσώνας, και η νίκη περνά στο Νίκο Βλάχο. Στον καθιερωμένο τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιεί η Nissan στα τρία πρώτα αυτοκίνητα της κατάταξης, το αυτοκίνητο του περσινού νικητή του Nissan Micra Cup βρέθηκε μη σύννομο με τον κανονισμό, αφού στη διαγνωστική φίσα είχε τοποθετηθεί αντάπτορας, ο οποίος περιείχε αντίσταση που μπορούσε να μεταβάλει τις εντολές στο ηλεκτρονικό κύκλωμα. Να τονιστεί ότι ο αντάπτορας αφαιρέθηκε πριν από την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και ο Παναγιώτης Χαλάτσης αγωνίστηκε χωρίς αυτό.

Ο Παναγιώτης Χαλάτσης από την πλευρά του δήλωσε: "Καθώς έτοιμος στημένος για να πάρω εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, ο κ. Αλέπης, τεχνικός έφορος του Nissan Micra Cup, άνοιξε την πόρτα και τράβηξε κάτι κάτω από το ταμπλό λέγοντάς μου ότι θα εξεταστεί. Εγώ απάντησα ότι είναι ένα καπάκι, χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω γι' αυτό. Παρά τη σύγχυση με το γεγονός που προηγήθηκε κατάφερα και κέρδισα τον αγώνα. Στο παρκ φερμέ, μου ανακοινώθηκε ότι αυτό που βρέθηκε είναι ένα πλαστικό, το οποίο έχει μία αντίσταση μέσα, η οποία μπορεί να αλλάξει κάτι στο αυτοκίνητο. Τη Δευτέρα, έπειτα από εξονυχιστική εξέταση που έγινε στα κεντρικά της Nissan μου είπαν ότι το συγκεκριμένο πλαστικό δε μπορεί να αλλάξει κάτι στο αυτοκίνητό μου, ωστόσο, τέθηκα εκτός επειδή βρέθηκε στο αυτοκίνητο. Δυστυχώς, δε γίνεται να κάνω έφεση, διότι πρόκειται για εσωτερικό κύπελλο και όχι προκηρυγμένο από την ΕΘ.Ε.Α.".

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η κατάταξη για το Nissan Micra Cup στην ανάβαση Ριτσώνας έχει ως εξής: 1ος ο Νίκος Βλάχος, 2ος ο Γιώργος Γεροδήμος, 3ος ο Γιώργος Μπάσδελης και 4ος ο Νικόλας Χαλιβελάκης.

Να σημειωθεί ότι η ακύρωση δεν ισχύει και για την κλάση Α/5 στην οποία μετρούν από εφέτος τα Nissan Micra και που ο Χαλάτσης τερμάτισε στην 6η θέση.

Ο δεύτερος σταθμός για τo Nissan Micra Cup είναι το Ράλλυ Αχαιός, στις 12 Μαρτίου_Ε.Λ.(elyk@rally.gr)