Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

GTI Cup – Dubai: Γεμάτο απρόοπτα το ντεμπούτο για Παπαντώνη 3/2/2006 1:27 πμ

Σκληρές μάχες και πολλά απρόοπτα για τον Κωνσταντίνο Παπαντώνη στο Dubai
Μπορεί ο τελικός απολογισμός να ήταν μια 5η θέση, όμως το ντεμπούτο στο GTI Cup του Κωνσταντίνου Παπαντώνη στην πίστα του Dubai ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό όσο και περιπετειώδες.

Ο Έλληνας οδηγός έδειξε την ταχύτητα του από τα ελεύθερα δοκιμαστικά γράφοντας τον καλύτερο χρόνο, ενώ στα προκριματικά ήταν 3ος. Στον πρώτο αγώνα μετά από μάχη έξι γύρων κατόρθωσε στην τελευταία στροφή πριν την μεγάλη ευθεία να περάσει 2ος. Ο Παπαντώνης στη συνέχεια ροκάνισε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο και τελικά κατάφερε στον 10ο γύρο να περάσει. Η μάχη συνεχίστηκε όμως με δύο γύρους να απομένουν η διαφορά είχε φτάσει τα δυο δευτερόλεπτα και η νίκη έμοιαζε κοντινή υπόθεση. Όλα αυτά βέβαια πριν οι αγωνοδίκες δείξουν την μαύρη σημαία στον συμπατριώτη μας, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων κατά λάθος.

Μετά τη δίωρη ανάπαυλα ο Παπαντώνης βρέθηκε στη τελευταία σειρά της εκκίνησης για τον δεύτερο αγώνα. Οι ανακατατάξεις της πρώτης στροφής τον ευνόησαν με αποτέλεσμα να κερδίζει αρκετές θέσεις. Όμως η σκληρή μάχη που είχε στους επόμενους γύρους για την 3η θέση τον ανάγκασε σε υπερβολικά επιθετική οδήγηση με αποτέλεσμα να καταστρέψει τα ελαστικά του Golf. Αυτό είχε σαν συνέπεια πολλά, αχρείαστα γλιστρήματα και φυσικά χαμένα δευτερόλεπτα. Έτσι ο Παπαντώνης έπεσε στην 5η θέση κρατώντας όμως την ηθική ικανοποίηση του ταχύτερου γύρου του αγώνα.

Ο επόμενος γύρος για το GTI Cup είναι προγραμματισμένος για τις 17 Φεβρουαρίου.

Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Βαμμένο σε Ελληνικά χρώματα και έτοιμο για μάχη το Golf GTI