Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

DTM: Συνεχίζει με την Mercedes ο Μαργαρίτης 22/1/2006 1:07 μμ

Αλέξανδρος Μαργαρίτης
Η υπέροχη περιπέτεια του DTM θα συνεχιστεί και το 2006 για τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη
Ευχάριστα τα νέα για τον συμπατριώτη μας αφού η Mercedes αποφάσισε να τον διατηρήσει στις τάξεις της και το 2006.

Ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τα Ελληνικά χρώματα για έναν ακόμη χρόνο στο DTM. Έχοντας στο οπλοστάσιο του την εμπειρία της πρώτης του χρονιάς στο θεσμό ο συμπατριώτης μας θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει τους πρώτους του βαθμούς κάτω από πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες. Ηθικός αυτουργός η Γερμανική εταιρία και πιο συγκεκριμένα ο Norbert Haug που έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του Αλέξανδρου το 2005. Ο νεαρός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Mercedes στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και το Σαββατοκύριακο βρέθηκε για πρώτη φορά στη βάση της νέας του ομάδας, Persson Motorsport. Όπως μας εξήγησε, σε αποκλειστικές του δηλώσεις, η αλλαγή από την Mucke Motorsport ήταν προσωπική του επιλογή αφού θεωρεί ότι η ομάδα του Ingmar Persson βρίσκεται ένα κλικ πιο ψηλά από πλευράς ποιότητας.

Eau Rouge
Εκτός προγράμματος το Spa μετά την αναιμική προσέλευση των θεατών το 2005
Παράλληλα ο Μαργαρίτης εξασφάλισε το αυτοκίνητο που πέρυσι χρησιμοποιούσε ο πρωταθλητής Gary Paffett και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία αφού τα αυτοκίνητα έκδοσης 2005 δε θα υπολείπονται παρά σε μικρολεπτομέρειες από αυτά του 2006. Πλέον το πρόγραμμά περιλαμβάνει δέκα ημέρες το Φεβρουάριο αφιερωμένες στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης μαζί με τους υπόλοιπους άσσους της Mercedes, ενώ ο Μάρτιος θα αφιερωθεί σε δοκιμές εντός πίστας εν αναμονή της πρεμιέρας του Hockenheim. Φέτος το πρόγραμμα του DTM θα περιλαμβάνει μόλις δέκα αγώνες (πέντε εντός Γερμανίας και πέντε εκτός) σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα έξοδα για τους δυο κατασκευαστές που στηρίζουν το πρωτάθλημα. Κυριότερα θύματα των περικοπών οι αγώνες με χαμηλή προσέλευση θεατών όπως το Spa και η Κωνσταντινούπολη. Τη θέση τους πήραν το Brands Hatch και η Βαρκελώνη, ενώ διατηρήθηκε το πετυχημένο Zandvoort. Κενή παραμένει μια ημερομηνία τον Οκτώβριο με πρώτο φαβορί τη μικρή πίστα του θρυλικού Mans.

Heinz Harald Frentzen
Έτοιμος για συμφωνία με την Audi είναι ο Heinz Harald Frentzen
Τέλος, στα μεταγραφικά τα πράγματα φαίνεται να έχουν κατασταλάξει στην Mercedes με τους Hakkinen, Schneider, Green και Sprengler σίγουρους στην πρώτη ομάδα με τα αυτοκίνητα προδιαγραφών 2006. Από εκεί και πέρα εκτός από τον Μαργαρίτη που έχει εξασφαλίσει τη θέση του, ερωτηματικό είναι αν ο Alesi θα δεχτεί προσφορά του Haug για αυτοκίνητο 2005 στην Persson. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Mathias Lauda που ήδη έχει δοκιμάσει, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει, μια C Class. Στο στρατόπεδο της Audi σίγουρος είναι ο Ekstrom, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του πολύ κοντά βρίσκεται και ο Frentzen. Αντίθετα, ο Allan McNish έχει μείνει χωρίς συμβόλαιο αν και οι διαπραγματεύσεις του με τον Dr Wolfgang Ullrich συνεχίζονται.

Κ.Λ.
leonis@rally.gr