Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

O McRae, κλειδί για το μέλλον της Skoda! 22/11/2005 1:28 μμ

O David Richards θέλει να πείσει την Skoda να παραμείνει στο WRC, με όπλο του τον Colin McRae.
Το μεγάλο αφεντικό της ISC, o David Richards, έχει μπει στο παιχνίδι και προσπαθεί να κρατήσει την Skoda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε κορυφαίο μάλιστα επίπεδο. Ο κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του WRC, θα συναντηθεί άμεσα με κορυφαία στελέχη του ομίλου της VW, έτσι ώστε να τους πείσει να παραμείνουν στο θεσμό, και με πρώτο οδηγό της ομάδας τον Colin McRae! O Richards, μαζί με τον Σκοτσέζο οδηγό(!) προσπαθούν πίσω από τη σκηνή με να βρουν το κατάλληλο τρόπο-πακέτο, έτσι ώστε να προσελκύσουν το τσέχικο εργοστάσιο να συμμετάσχει και το 2006 στο θεσμό. Ο McRae εντυπωσίασε στο Ράλλυ της Αυστραλίας, αλλά εγκατέλειψε όταν η ομάδα σε μία αλλαγή ρουτίνας του συμπλέκτη, έκανε λάθος και έπρεπε το κιβώτιο να βγει και να επανατοποθετηθεί, με αποτέλεσμα ο χρόνος να μην φτάσει και ο Σκοτσέζος να τεθεί εκτός αγώνα. Ο Richards, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, δήλωσε: «Αυτό το περιστατικό, περιγράφει πλήρως, την κατάσταση στην ομάδα. Η Skoda έχει ότι χρειάζεται μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Σωστό προϋπολογισμό και καλό αυτοκίνητα, μόνο που αυτό δεν αγωνίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ενώ δεν υπήρχε και ένας κορυφαίος οδηγός για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του. Ο κόσμος των αγώνων, είναι απογοητευμένος από αυτό το γεγονός. Το γεγονός, ότι ο Colin επέστρεψε και ήταν ανταγωνιστικός με ένα αυτοκίνητο που όλοι θεωρούσαν υποδεέστερο, ήταν σαν παραμύθι».

Ο Richards, επιβεβαίωσε τη συνάντηση του με υψηλά ιστάμενους της VW, χωρίς όμως να γίνει συγκεκριμένος για τις προτάσεις που θα κάνει. «Αν δώσουν το αυτοκίνητο σε μία ισχυρή ιδιωτική ομάδα, με την υποστήριξη της επίσημης Skoda, και έχοντας στο τιμόνι τον Colin, το αυτοκίνητο μπορεί να διεκδικεί σε κάθε αγώνα, μία θέση στο βάθρο». Φήμες στην Αυστραλία, ανέφεραν ότι η απόφαση έχει παρθεί και το πρόγραμμα στο WRC θα τελειώσει, αλλά ο Martin Muehlheimer, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας, τις αρνήθηκε κατηγορηματικά. «Ακόμα περιμένουμε μία απόφαση για τη νέα χρονιά. Ακόμα δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά το περιστατικό στα service δημιούργησε μία πολύ κακή εικόνα, παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις του αυτοκινήτου ήταν πολύ καλές. Η ομάδα έκανε ένα λάθος και εγώ πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου. Πραγματικά, λυπάμαι πολύ για τον Colin. Aυτό που έκανε εδώ, ήταν εκπληκτικό. Ήρθε και οδήγησε χωρίς δοκιμές, και πίεζε για την δεύτερη θέση. Ήταν απίστευτος».

Πάντως, οι φήμες θέλουν την Skoda, όντως να αποχωρεί από το θεσμό και τα Fabia να συμμετέχουν ως «M2», δεύτερης προτεραιότητας κατασκευαστές, με την υποστήριξη της Red Bull και team manager τον Armin Schwarz!_Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)