Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Τα πάνω κάτω! 12/11/2005 5:10 μμ

Mία μέρα μακριά από την πρώτη του νίκη στο WRC βρίσκεται ο Duval!
Τελικά, όσες εκπλήξεις δεν έκρυβαν οι προηγούμενοι αγώνες της φετινής χρονιάς, μας επιφύλασε ο τελευταίος για το 2005 στην Αυστραλία. Μετά από τους Sebastien Loeb και Marcus Gronholm που εγκατέλειψαν εχθές από έξοδο και σπασμένη ανάρτηση αντίστοιχα, σήμερα ήταν η σειρά του Petter Solberg να βρεθεί εκτός αγώνα, μετά από μία… απρόσμενη σύγκρουση με ένα καγκουρό! Έτσι, για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε διαφορετικό νικητή σε αγώνα του WRC, κάτι που έχει να συμβεί από το περσινό Ράλλυ Ισπανίας, όπου κέρδισε ο Markko Martin, αφού μέχρι σήμερα οι τρεις τους –και ιδιαίτερα ο γάλλος- μονοπωλούσαν τις νίκες. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ο Francois Duval ήταν αυτός που πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής, έχοντας σημαντικές πιθανότητες να πετύχει την πρώτη του νίκη στο WRC, αλλά και να δώσει την χαρά στην Citroen να σπάσει το ρεκόρ νικών σε μία χρονιά, που κατέχει η Lancia!

Παρά τα προβλήματα με το κιβώτιο ο McRae τερμάτισε το σκέλος στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
O Βέλγος οδηγός, που μετά το χθεσινό σκέλος ήταν τρίτος, πέρασε τον Colin McRae, κερδίζοντας συνολικά σήμερα τρεις ειδικές διαδρομές, και μετά την εγκατάλειψη του Solberg πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής. Η διαφορά του από τον δεύτερο McRae, αγγίζει τα 27 δλ., και σίγουρα με έξι ειδικές να απομένουν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλείας, αν και με τον Βέλγο κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος! Από την άλλη μεριά, ο Colin McRae συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στο τιμόνι του Skoda Fabia WRC, και αποδεικνύει ότι το χθεσινό αποτέλεσμα μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο Σκοτσέζος, κρατάει τη δεύτερη θέση στα χέρια του, και έχει στόχο να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα της τσέχικης εταιρείας στο θεσμό. Βέβαια, η επίδοση δεν είναι σημαντική μόνο για την Skoda, αλλά και για τον ίδιο, αφού μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού στα χέρια του, εν όψει της εξεύρεσης μπάκετ για τη νέα χρονιά. Πάντως, η σημερινή μέρα δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολη για τον Σκοτσέζο, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτν και αναγκάστηκε να περάσει σε χειροκίνητη λειτουργία.

Το πρώτο του πόντιουμ για φέτος κυνηγάει ο Harri Rovanpera.
Παρόλα αυτά, διατηρήθηκε εμπρός από τον τρίτο Harri Rovanpera, με το Mitsubishi Lancer WRC. H δεύτερη θέση άλλαξε μερικές φορές χέρια μεταξύ τους, αλλά τελικά ο Φιλανδός ολοκλήρωσε το σκέλος πίσω από τον McRae. Μάλιστα, το πρωί λίγο έλειψε να είχε την τύχη του Solber, όταν ένα κανγκουρό βρέθηκε στο δρόμο του, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει στον αγώνα, και να ακονίζει πλέον τα μαχαίρια του για την μάχη με τον Σκοτσέζο, για τη δεύτερη θέση στο βάθρο. Πάντως, αν καταφέρει να ανέβει στο πόντιουμ, θα είναι η πρώτη φορά που τα καταφέρνει φέτος! Με διαφορά μεγαλύτερη του ενάμιση λεπτού πίσω του, βρίσκεται ο Manfrend Stohl με την ιδιωτική Xsara της Kronos Team. O Αυστριακός οδηγός, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την σταθερότητα που τον διακρίνει, αφού για ακόμα μία φορά φέτος δείχνει ικανός να τερματίσει στους βαθμούς, και μάλιστα μία ανάσα από το βάθρο.

Σε αυτό, βοηθάει και η διαφορά του από τον πέμπτο στην κατάταξη Giggi Galli, o οποίος έχασε το δρόμο σε μία ειδική, και μαζί πολύ χρόνο. Ο Ιταλός οδηγός, έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο, αφού πλέον μοιάζει δύσκολο να διατηρήσει και την Πέμπτη θέση, έχοντας πίσω του τον μαινόμενο Chris Atkinson. O Αυστραλός οδηγός συνεχίζει να πιέζει, κέρδισε ακόμα τρεις ειδικές διαδρομές σήμερα και από δέκατος, ανέβηκε στην έκτη θέση της γενικής. Αποτέλεσμα
Aγκαλιά με τον τίτλο στην κατηγορία Παραγωγής είναι ο Arai.
διόλου ευκαταφρόνητο. Την βαθμολογούμενη οκτάδα, συμπληρώνουν τα δύο νέα Focus προδιαγραφών 2006, με τους Roman Kresta και Toni Gardemeister. Μάλιστα, ο Φιλανδός ήταν αυτός που εγκαινίασε και το πρώτο πρόβλημα του νέου Focus, συγκεκριμένα με τον κινητήρα, ο οποίος και έσβησε κάποια στιγμή στον αγώνα.

Στην κατηγορία Παραγωγής, ο Toshihiro Arai ετοιμάζεται να γιορτάσει τον τίτλο του Πρωταθλητή, και μάλιστα από την πρώτη θέση του βάθρου. Ο ιάπωνας οδηγός πέρασε από το πρωί τον Mark Higgins που πρηγούταν μέχρι χθες και με διαφορά ασφαλείας που ξεπερνάει το ένα λεπτό, μπορεί να αισθάνεται έτοιμος να πανηγυρίσεί επιτέλους τον τίτλο που κυνηγάει τα τελευταία τρία χρόνια. Την πρώτη τριάδα, συμπληρώνουν ο Φιλανδός Aki Teiskonen και ο Mark Higgins, αμφότεροι, όπως και ο Arai, με Subaru Impreza N11.

H αυριανή ημέρα, συμπεριλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές, και αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο Duval θα καταφέρει να διατηρήσει την πρωτοπορεία του, και ποιος από τους McRae, Rovanpera θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Εις αύριο τα σπουδαιότερα!_Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)

Aναλυτικά αποτελέσματα, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ: www.wrc.com
Θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ της Lancia η Citroen;