Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Ένα βήμα από τον τίτλο 29/10/2005 8:27 μμ

Αυτό που του ζήτησαν έκανε ο Francois Duval και συμβάλλει τα μέγιστα στο θριαμβευτικό 1-2 για τη Citroen.
Ομολογουμένως μπορεί οι Citroen Xsara στην κορυφή της κατάταξης να συνεχίζουν απτόητες το δρόμο τους προς την επιτυχία και συγκεκριμένα τον τίτλο των κατασκευαστών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση ήταν ανάλογη στις πίσω θέσεις της γενικής. Τι και αν τελικά έβρεξε και τα δύσκολα σημεία του αγώνα, έγινα ακόμα περισσότερα, οι Sebastien Loeb και Francois Duval συνέχισαν απτόητοι από εχθές, και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν την Citroen στην κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών. Ο Loeb δεν δείχνει να καταλαβαίνει από αγώνα στρατηγικής, και έχασε μόλις μία ειδική από τον Giggi Galli, κερδίζοντας όλες τις υπόλοιπες του δεύτερου σκέλους. Ο Francois Duval από την πλευρά του, μάλλον πήρε το μάθημα του από τον αγώνα της Κορσικής, και επέλεξε και σήμερα έναν σαφώς πιο συντηρητικό ρυθμό, με στόχο την διατήρηση της δεύτερης θέσης, αποφεύγοντας το λάθος που θα στοίχιζε στον ίδιο, αλλά και την ομάδα.

Βλέπει πόντιουμ ο Mikko Hirvonen!
Από εκεί και πέρα, μία σειρά από εγκαταλείψεις, αλλά και εξόδους, διαμόρφωσαν ανάλογα την κατάταξη. Aρχικά, ήταν ο Giggi Galli που βγήκε από το δρόμο στην 8η ε.δ. Η ειρωνεία της τύχης, είναι ότι ο Ιταλός βγήκε στο flying της ειδικής, τη στιγμή που είχε προλάβει να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο! Ο συμπαθής οδηγός, υποστήριξε ότι η έξοδος του οφείλεται στην απειρία του, αφού ήταν λάθος σημειώσεων. Έξοδο είχε και ο Dani Sola, η οποία του στοίχισε την εγκατάλειψη, η δεύτερη συνεχόμενη μετά από αυτή στην Κορσική. Γεγονός που δεν είναι καθόλου θετικό για το μέλλον του Ισπανού. Άτυχος στάθηκε και ο Toni Gardemeister, ο οποίος έχασε την τέταρτη θέση στη γενική, όταν τον πρόδωσαν τα φρένα του Focus, με αποτέλεσμα να πέσει στην 14 θέση της γενικής. Τέλος, ανάμεσα στους άτυχους της ημέρας, συγκαταλέγεται και ο Marcus Gronholm, ο οποίος –όπως και στην Κορσική- εγκατέλειψε αφού κατάφερε να ολοκληρώσει το σκέλος! Αυτή τη φορά δεν ήταν το κιβώτιο του 307, αλλά το ψυγείο, το οποίο και έθεσε εκτός αγώνα τον άτυχο Φιλανδό.

Τέταρτη θέση για τον Xavier Pons, στον αγώνα της πατρίδας του.
Έτσι, στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε ο Mikko Hirvonen με ιδιωτικό Focus, συνεχίζοντας το σερί των καλών εμφανίσεων, ακόμα και σε επιφάνειες που είναι γνωστό ότι δεν συμπαθεί. Πίσω του, στην τέταρτη θέση της γενικής, βρίσκεται ο Xavier Pons με την ιδιωτική Xsara WRC της Kronos Team, οποίος συνεχίζει να πραγματοποιεί πολύ καλούς χρόνους, όπως και χθες. Πέμπτος, φιγουράρει ο Roman Kresta με το δεύτερο εργοστασιακό Focus, ο οποίος θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα στην κατάταξη, αν δεν είχε κάνει τετ α κε στην 10η ε.δ., χάνοντας πολύτιμο χρόνο, ειδικά από τη στιγμή που ο κινητήρας έσβησε. Πάντως για ακόμα μία φορά ο Τσέχος οδηγός αποδεικνύει ότι στην άσφαλτο-τουλάχιστον- μπορεί για το κάτι παραπάνω. Την βαθμολογούμενη οκτάδα, συμπληρώνουν οι Nicolas Bernardi, Antony Warmbold και Jan Kopecky, με τον Γάλλο οδηγό να χάνει χρόνο από λάθος επιλογή ελαστικών. Ακόμα, ο Kopecky με το Fabia WRC, βρίσκεται μία ανάσα από τους πρώτους του βαθμούς στο WRC. Σημειώστε, ότι ανάμεσα στης σημαντικότερες εγκαταλείψεις της ημέρας, συμπεριλαμβάνεται και αυτή του Alexander Bengue, από πρόβλημα στο κιβώτιο του Skoda Fabia.

Ακόμα και να εγκαταλείψει ο Daniel Sordo είναι Πρωταθλητής JWRC…
Στο JWRC, ο Daniel Sordo μπορεί να πανηγυρίζει πλέον την κατάκτηση του τίτλου στο θεσμό. Ο Ισπανός οδηγός, μπορεί να δέχθηκε τελικά ποινή ενός λεπτού για την αλλαγή κινητήρα που πραγματοποίησε την Πέμπτη μετά από το shakedown, αλλά αυτό δεν του στέρησε τελικά τη χαρά του τίτλου. Βλέπετε, ο μοναδικός του αντίπαλος που διατηρούσε μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, ο Guy Wilks, εγκατέλειψε από έξοδο, με αποτέλεσμα να στεφθεί αυτομάτως ο Sordo πρωταθλητής. Πάντως, αυτό δεν πτόησε τον Ισπανό, ο οποίος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πίεσε τον Mirco Baldacci που προηγούνταν μέχρι την τελευταία ειδική του σκέλους, όπου ο Ιταλός εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα να περάσει και πάλι πρώτος στην κατάταξη.

Με αυτόν τον τρόπο, η Citroen οδηγείται σε ένα θριαμβευτικό 1-2, με το οποίο θα σφραγίσει τον τίτλο των Κατασκευαστών. Ο αριθμός των αυριανών ειδικών, μόλις τρεις, επιτρέπει στους Γάλλους να ξεκινήσουν από τώρα τα πανηγύρια._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)

Aναλυτικά αποτελέσματα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο www.wrc.com
Τίτλο βλέπει η Citroen, και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό...