Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

H Mitsubishi στηρίζει τον Panizzi. 10/10/2005 12:50 μμ

Επιστροφή για τον Gilles Panizzi στην αγαπημένη του επιφάνεια, την άσφαλτο, όπου θέλει μια καλή εμφάνιση μπροστά στους συμπατριώτες του.
Την πλήρη στήριξη των ανθρώπων της Mitsubishi απολαμβάνει ο Gilles Panizzi, ενόψει και των δυο ασφάλτινων αγώνων που ακολουθούν, σε Γαλλία και Ισπανία, παρά τη μέτρια εμφάνισή του στο ράλλυ Ιαπωνίας.

Μπορεί ο Γάλλος να μην κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των περισσότερο… ειδικών στο χώμα Rovanpera και Galli, ωστόσο στον αγώνα της πατρίδας του, αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των Ιαπώνων, αφού εκτός από σπεσιαλίστας της ασφάλτου, είναι και ο μοναδικός εργοστασιακός οδηγός (σ.σ μαζί με τον Auriol, αν τελικά οδηγήσει το δεύτερο 307 WRC), που έχει κερδίσει περισσότερες από μια φορές τον αγώνα. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mitsubishi Isao Torii, τόνισε πως στόχος του στο ράλλυ Ιαπωνίας, ήταν να προσφέρει αγωνιστικά χιλιόμετρα στον Panizzi, ώστε ο τελευταίος να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για τους δυο ασφάλτινους αγώνες που ακολουθούν. Ας μην ξεχνάμε, πως παρά τις λίγες φετινές του συμμετοχές, ο βραχύσωμος Γάλλος έχει πετύχει την καλύτερη επίδοση της ομάδας του, με την τρίτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, το ράλλυ Monte Carlo.

Σημειώστε, πως ο αγώνας αυτός αποτελεί πρόκληση για τον Panizzi, αφού από την επίδοσή του θα κριθεί το ποιος θα οδηγήσει για τους βαθμούς και στο ράλλυ Catalunya, τη στιγμή που φήμες θέλουν το Gigi Galli να αναλαμβάνει το πηδάλιο του πρώτου Lancer WRC το 2006, με τους «ειδικούς» Rovanpera και Panizzi να εναλλάσσονται στο δεύτερο αυτοκίνητο σε χωμάτινους και ασφάλτινους αγώνες αντίστοιχα. Αναφορικά με το δις νικητή του ράλλυ Κορσικής, ο Torii δήλωσε: « Ένα σημαντικό ζήτημα για εμάς είναι να δώσουμε το κατάλληλο κίνητρο στο Gilles. Αυτός είναι ο αγώνας του και είμαι σίγουρος πως μπορεί να πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα μας, όπως άλλωστε έκανε και στο Monte Carlo. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που οδήγησε το αυτοκίνητο και στην Ιαπωνία, ώστε να επανακτήσει την εξοικείωσή σε συνθήκες αγώνα, αισθανόμενος παράλληλα την μεγάλη υποστήριξη των θεατών. Θέλω να ξέρει πως τον στηρίζουμε. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πόσο καλός είναι στην άσφαλτο και ιδιαίτερα στην Κορσική».

Μένει να δούμε αν ο μικρόσωμος Γάλλος (σ.σ πάντα με τον αδελφό του Herve παραπλεύρως) με το «γυαλιστερό» μάτι, καταφέρει να προβληματίσει τα φαβορί του αγώνα, προσφέροντάς μας μια ευχάριστη έκπληξη. _Ε.Δ( nodas@4troxoi.gr )


Η εξοικείωση με το αυτοκίνητο σε ρυθμούς αγώνα ήταν ο στόχος του Panizzi στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τον Isao Torii.