Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Απειλείται η ομαλή διεξαγωγή των ράλλυ Γαλλίας&Ισπανίας! 7/10/2005 6:35 μμ

Αν και το Νο.4 ανήκει στο δεύτερο αυτοκίνητο της Ford, με το Roman Kresta πίσω από το τιμόνι, στην Κορσική αυτό δε θα ισχύσει για να τιμηθεί έτσι η μνήμη των Bettega και Toivonen/Kresto, που είχαν το Νο.4 στις πόρτες των αυτοκινήτων τους όταν έχασαν τη ζωή τους.
Ο λόγος είναι η απεργία της ναυτικής εταιρείας «SNCM». Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Αυτό συμβαίνει διότι (σ.σ οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν τη FIA πως τα αυτοκίνητα θα βρεθούν στην Κορσική χωρίς καθυστέρηση) μόλις 4 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στη Γαλλία ξεκινάει το ράλλυ Καταλούνια. Επίσης, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που επεξεργάζεται η Διεθνής Ομοσπονδία ενόψει 2007 και θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε αυτά τα δυο ράλλυ, τα αυτοκίνητα δεν υποχρεούνται να έχουν μόνο ίδιο κινητήρα, αλλά και ίδιο πλαίσιο. Έτσι, είναι ευνόητο πως οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αναχώρηση από το νησί του Ναπολέοντα θα δημιουργήσει προβλήματα και στον αγώνα της Ισπανίας. Πάντως, οι διοργανωτές επιμένουν πως δε θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα του αγώνα λόγω των εξωγενών προβλημάτων, αλλά η FIA χρειάζεται οπωσδήποτε διαβεβαίωση πως ο αγώνας της Κορσικής θα διεξαχθεί κανονικά μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Σημειώστε, πως στο Γύρο της Κορσικής δε θα υπάρχει αυτοκίνητο με τον αριθμό 4 στις πόρτες. Συγκεκριμένα, ο Roman Kresta που οδηγούσε το δεύτερο αυτοκίνητο της Ford στους περισσότερους αγώνες της σεζόν θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει άλλο νούμερο (σ.σ παρά τη μόνιμη μορφή που έχουν τα νούμερα των εργοστασιακών αυτοκινήτων), αφού η FIA επέλεξε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τη μνήμη των Attilio Bettega (1985, Lancia 037) και Henri Toivonen/Sergio Kresto (1986, Lancia S4), που χάθηκαν στους αγώνες εκείνων των ετών, έχοντας αμφότεροι το Νο.4 στις πόρτες των αυτοκινήτων τους. _Ε.Δ( nodas@4troxoi.gr )


Τελικά θα φτάσουν τα φορτηγά των ομάδων στην ώρα τους, τόσο στην Κορσική όσο και στην Ισπανία;