Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

O Loeb αναλύει τις επιλογές του για το 2006 29/9/2005 4:54 μμ

Ο Loeb εξετάζει τις επιλογές του για το 2006, ενώ φήμες θέλουν τον ίδιο και τον Gronholm ομόσταυλους με Xsara το '06 και με C4 το '07!
Για ακόμα μια φορά, αυτή τη φορά από την Ιαπωνία, ο Sebastien Loeb ανέλυσε τις σκέψεις του για το μέλλον του στο WRC, και τις επιλογές που έχει. Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δεν έχει καταλήξει ακόμα στην τελική του απόφαση, αφού ακόμα περιμένει να δει ποια θα είναι η στάση της Citroen. Πάντως, διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να αλλάζει χώρο και να συμμετέχει σε άλλες μορφές αγώνων. «Θέλω να συνεχίσω στο WRC. Υπάρχουν διάφορες επιλογές. Στην Citroen μιλάνε για επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για το 2007 και για μένα θα ήταν ιδανικό να συνεχίσω μαζί τους. Η ομάδα είναι εξαιρετική και όλα λειτουργούν τέλεια. Όμως, αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί πρόβλημα σε μένα, αφού θα πρέπει να βρω πρόγραμμα για το 2006». Μήπως, όμως, η ιδιωτική Xsara στα χρώματα της Kronos είναι μία λύση; «Aυτό δεν θα ήταν κακή ιδέα. Σίγουρα, αυτή τη στιγμή πάνε πολύ καλά, ενώ θεωρώ ότι το αυτοκίνητο θα είναι ανταγωνιστικό και το 2006. Αλλά η Ford θα έχει στη διάθεση της ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αν και ίσως να είναι δύσκολο για αυτούς που θα ξεκινήσουν με αυτό από της χρονιάς, αφού πιθανότατα να έχουν προβλήματα νεότητας». Αλλά οι επιλογές του Seb είναι δύο. Kronos ή Ford… «Η Ford είναι μία πολύ καλή ομάδα, ενώ το νέο αυτοκίνητο σίγουρα θα αποτελέσει πρόκληση για μένα. Αυτό που έχει σημασία για μένα, είναι να πάρω μία απάντηση από την Citroen, σχετικά με το αν θα επιστρέψουν σίγουρα το 2007».

Και ο συνεχίζει ο Seb: «Αν θέλω έχω την ευκαιρία να αλλάξω ομάδα, αλλά αν γίνει αυτό θέλω να πάω κάπου που θα παραμείνω για περισσότερο από έναν χρόνο. Προσωπικά, δεν έχω λόγο να φύγω από την Citroen. Ξέρω τι σημαίνει να δουλεύεις για αυτή την ομάδα και θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι οι καλύτερες που θα μπορούσε να έχει ένας οδηγός». Σχετικά με τις φήμες που τον ήθελαν να αφήνει το WRC, είπε: «Το μόνο που σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να σταματήσω τους αγώνες Ράλλυ. Αυτή την πιθανότητα δεν την σκέφτομαι καν. Αν η Citroen φύγει οριστικά και αμετάκλητα θα πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Προτιμώ να μείνω στα Ράλλυ από το να αγωνιστώ σε αγώνες πίστας. Και πιστεύω ότι οι αγώνες Ράλλυ χρειάζονται όλους τους καλούς οδηγούς Ράλλυ, διότι η επόμενη χρονιά δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη χωρίς την Citroen και την Peugeot στο παιχνίδι. Αν ξεκινούν να φεύγουν με τους ίδιους ρυθμούς και οι οδηγοί, θα είναι καταστροφικό για το σπορ». Άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του ο Seb, o οποίος με τις επιδόσεις του, αλλά και τον τίτλο του Πρωταθλητή να τον συνοδεύουν είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνει εκτός νυμφώνας. Πάντως, τα τελευταία σενάρια που κυκλοφορούν, αναφέρουν ότι οι Loeb και Gronholm θα είναι ομόσταυλοι στην Citroen το 2006 με τις Xsara της Kronos Team, και το 2007 με τις C4 WRC, της Citroen Sport! Λέτε;_Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)