Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Άγνωστο το μέλλον του Loeb 13/9/2005 12:40 μμ

Τι και αν είναι ο κορυφαίος, ακόμα δεν έχει εξασφαλισμένο μέλλον!
Ο Sebastien Loeb, παρά το γεγονός ότι είναι αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος οδηγός του θεσμού και αποτελεί πόθο κάθε ομάδας, είναι φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει μπάκετ για το 2006. H στάση αναμονής που διατηρεί η Citroen όσον αφορά την εμπλοκή στο θεσμό το 2006 και το 2007, ουσιαστικά τον έχει αφήσει μετέωρο. Αυτό τον αναγκάζει να σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακίνησης του στην Ford, αφού παραδέχθηκε μάλιστα ότι επισκέφτηκε τις βάσεις της βρετανικής ομάδας στην Αγγλία!

«Η θέση της Citroen είναι δύσκολη», υποστήριξε ο Loeb. «Πως μπορούν να μου κάνουν πρόταση, όταν ακόμα δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν. Οι νέοι κανονισμοί μπορεί να μοιάζουν ευνοϊκοί, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μου έχουν πει ότι θέλουν να επιστρέψουν το 2007 με οδηγό εμένα, αλλά αυτό δεν τίποτα περισσότερο από ευχές. Δεν έχω πολλές εναλλακτικές λύσεις και αυτό με ενοχλεί. Ουσιαστικά είναι η Ford ή τίποτα. Η Skoda δεν έχει την δυνατότητα να κερδίσει αγώνες, η Subaru δείχνει ότι δεν με θέλει, ενώ εγώ δεν θέλω να γίνω δεύτερος οδηγός πίσω από τον Solberg. Στην Mitsubishi, όπως και στην Citroen, δεν είναι ακόμα σίγουροι για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν. Στην Ford όλα είναι έτοιμα. Επισκέφτηκε την βάση της ομάδας, ο προϋπολογισμός είναι μια καλός, όπως και το νέο αυτοκίνητο».

Και ο Seb δεν σταμάτησε εκεί! «Θα ήθελα να μπορούσα να κάνω μία πραγματική επιλογή. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να βρω πουθενά αυτό που είχα στην Citroen. Από καθαρά τεχνική σκοπιά, μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή της Ford, τον Christian Loriaux. Ξέρω ότι η ομάδα κατασκευάζει γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά η αξιοπιστία έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Για αυτό και ίσως το νέο αυτοκίνητο0 του 2006, ίσως και να έχει προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Αν αναγκαζόμουν να οδηγήσω την Xsara το 2006, θα ήξερα σίγουρα ότι θα είχα στα χέρια μου ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Και αν αποφασίσουν να επιστρέψουν το 2007, γνωρίζει πολύ καλά τι αυτοκίνητο είναι ικανοί να φτιάξουν. Αυτή τη στιγμή η Ford και η Citroen με ενδιαφέρουν. Η μία είναι έτοιμη, ενώ η άλλη δεν μου έχει κάνει ακόμα πρόταση». Σίγουρα, πάντως, η απόφαση του Loeb θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και θα είναι αυτή που θακρίνει σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο που θα διαμορφωθούν οι θέσεις και στα υπόλοιπα μπάκετ._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)