Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Armin Scwharz! 25/8/2005 6:00 μμ

Σε ηλικία 42 ετών, ο Armin Schwarz αποφάσισε να αποχωρήσει από το WRC, για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.
Ο βετεράνος Γερμανός ανακοίνωσε μπροστά στους συμπατριώτες του, πως στο τέλος της χρονιάς θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Ο 42χρονος οδηγός, διανύει το 17ο έτος εμπλοκής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Ο Schwarz, που δε διανύει μια ιδιαίτερα καλή χρονιά εφέτος, στο τιμόνι του Skoda Fabia WRC ’05, αποφάσισε πως έφτασε ο καιρός να αφοσιωθεί πια στην οικογένειά του: «Εδώ και αρκετούς μήνες είχα αρχίσει να σκέφτομαι την αποχώρησή μου από το WRC. Έχω μια νέα οικογένεια και θεωρώ πως πλέον, είναι η καλύτερη στιγμή ώστε να αφοσιωθώ σε αυτήν. Επιπλέον, θα υπάρξουν κάποιες νέες ευκαιρίες για εμένα στο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μου, τους χορηγούς, τις εταιρείες, τους δημοσιογράφους αλλά και τους οδηγούς για τα πολύ όμορφα χρόνια που πέρασα», ήταν τα λόγια του πρωταθλητή Ευρώπης 1996 λίγες ώρες πριν από την εκκίνηση του τελευταίου αγώνα της πατρίδας του, ως οδηγός.

Ο Armin Schwarz έχει οδηγήσει για τις περισσότερες ομάδες, ενώ τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του τις έζησε στην ομάδα της Toyota, με την οποία κατέκτησε τη μοναδική του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ράλλυ Καταλούνια 1991), αλλά και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ του 1996.
Ανάμεσα στις εργοστασιακές ομάδες για τις οποίες οδήγησε, συγκαταλέγονται οι Audi (το Audi 200 ήταν το πρώτο του εργοστασιακό αυτοκίνητο), Toyota, Ford, Mitsubishi, Skoda και Hyundai. Το πρώτο αυτοκίνητο του Schwarz ήταν ένα Fiat 131, με το οποίο συμμετείχε σε γερμανικά ράλλυ το 1983. Το 1987 και το 1988 στέφθηκε πρωταθλητής Γερμανίας, όντας εργοστασιακός οδηγός της Audi. Τότε άρχισε και η διεθνής καριέρα του Γερμανού, η οποία δυστυχώς δεν πήρε την τροπή που αναμενόταν. Αρχικά, συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στα μεγάλα ταλέντα της εποχής, μαζί με τους Carlos Sainz και Didier Auriol και θεωρούνταν από πολλούς ως μελλοντικός πρωταθλητής. Όμως, είχε μια δυσκολία στην αποφυγή λαθών, γεγονός που τον κατέταξε ανάμεσα στους «καταστροφείς» αυτοκινήτων. Εντέλει, ο Schwarz αναδείχθηκε σε έμπειρο εξελικτή, τη συμβολή του οποίου ζήτησαν ομάδες όπως η Skoda και η Hyundai, στις προσπάθειές τους για εξέλιξη των αυτοκινήτων τους.

Κατά καιρούς, είχε παραπλεύρως κορυφαίους συνοδηγούς, όπως τον Arne Hertz, το Nicky Grist και τους κορυφαίους Γερμανούς Manfred Hiemer και ο Klaus Wicha. Η αποχώρηση του Γερμανού οδηγού σηματοδοτεί το οριστικό τέλος μιας εποχής, η οποία μας χάρισε μεγάλες συγκινήσεις, αλλά και μορφές των αγώνων ράλλυ όπως οι Juha Kankkunen, Carlos Sainz, Tommi Makinen και Didier Auriol. _Ε.Δ( nodas@4troxoi.gr )


Την τελευταία παράσταση μπροστά στους συμπατριώτες του, θα δώσει τις επόμενες 3 ημέρες ο Armin Schwarz.