Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Επίσημο: Ο Barrichello στη BAR! 17/8/2005 12:23 πμ

O Jenson Button και o Rubens Barrichello δύσκολα θα βρεθούν πλάι-πλάι όπως στο Nurburgring
H BAR-Honda ανακοίνωσε και επίσημα ότι προσέλαβε τον Rubens Barrichello, υπογράφοντας πολυετές (οι φήμες λένε διετές) συμβόλαιο το οποίο φυσικά ξεκινάει από το 2006. Μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Felipe Massa από τη Ferrari για το ρόλο του δεύτερου οδηγού το 2006 ήταν πλέον σίγουρο ότι ο Barrichello θα πήγαινε στη BAR. H επιβεβαίωση της πεποίθησης αυτής σημαίνει ότι η ομάδα πλέον έχει μόνο ένα κενό cockpit πλέον για το 2006, το οποίο δύσκολα θα καταλήξει στον Jenson Button o οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Williams αλλά δε θέλει να το τηρήσει. Έτσι, ο Ιάπωνας Takuma Sato περιμένει με αρκετή αγωνία βέβαια, εάν ο νυν team mate του θα πάει στη Williams, πράγμα που θα σημαίνει σαφώς περισσότερες πιθανότητες για τον ίδιο για την κατάκτηση του δεύτερου αγωνιστικού cockpit, λόγω της υποστήριξης της Honda (η οποία κατέχει το 45% της ομάδας), παρά την απογοητευτική φετινή σεζόν του…

Ο Barrichello έχει εκκινήσει σε 212 Grand Prix με τη Jordan, τη Stewart και τα τελευταία έξι χρόνια για τη Ferrari με την οποία έχει κατακτήσει εννιά νίκες. Επίσης έχει σημειώσει 13 pole position και 61 τερματισμούς στο βάθρο. Ο Βραζιλιάνος δήλωσε ενθουσιασμένος που θα πάει στην BAR και φυσικά έσπευσε να ευχαριστήσει τη Ferrari για έξι «φανταστικά χρόνια». Η επιλογή του όμως έγινε με γνώμονα το γεγονός ότι θέλει να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών και όχι να βοηθήσει στην κατάκτηση αυτού των κατασκευαστών και για αυτό χρειαζόταν κατά τα λόγια του «ανανέωση κινήτρου».

Το αφεντικό της BAR, Nick Fry, τόνισε ότι εκτός από εξαιρετικός οδηγός, ο Rubens έχει μεγάλη εμπειρία στο χτίσιμο μιας πρωταθλήτριας ομάδας και αυτές του οι ικανότητες είναι πολύ σημαντικές για να προωθήσουν την BAR-Honda στο επόμενο επίπεδο. Ο Fry δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τη Ferrari, για τη συνεργασία της, αφού επέτρεψε στο Rubens να αποχωρήσει παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο μαζί του και για το 2006.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr