Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Εμφύλιος Williams - BMW! 10/6/2005 1:57 μμ

Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο στις σχέσεις της Williams με την BMW και έχει αρχίσει η δημοσιοποίηση προβλημάτων και κατηγοριών. Στη Williams φέρονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι μετά την δημοσιοποίηση των συζητήσεων της BMW με τη Sauber για το 2006 μεσούσης της περιόδου και ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά με τη δική τους συνεργασία.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ίδιο τον Frank Williams ο οποίος χαρακτήρισε τη συνεργασία με την BMW ως την πιο εχθρική (σ.σ: χρησιμοποίησε τη λέξη hostile) που είχε ποτέ η ομάδα του με κατασκευαστή κινητήρα.
Ο έτερος μέτοχος της Williams, Patrick Head το τράβηξε ακόμη παραπέρα κατηγορώντας τη BMW ότι φορτώνει προβλήματα που προέρχονται από τον κινητήρα, στη Williams ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές κινητήρων.
"Έχουμε αμφιβολίες ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την ισχύ του κινητήρα" τόνισε ο Βρετανός στο Ιταλικό "Sport Auto Moto".
"Φυσικά και παραδεχόμαστε ότι μιλάμε με άλλους κατασκευαστές από τη στιγμή που η BMW δημοσιοποίησε την δυσαρέσκειά της από τη συνεργασία μας. Πιστεύω ότι αυτή τους η ενέργεια ήταν άκρως αντιεπαγγελματική. Με ενοχλεί ότι στις ανακοινώσεις τους όλα τα προβλήματα προέρχονται από τον μονοθέσιο και τίποτα από τον κινητήρα. Το μονοθέσιο μας δεν εκκινεί καλά αλλά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό οφείλεται στο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης ισχύος του κινητήρα και όχι στο μονοθέσιο. Δυστυχώς όμως οι συνεργάτες μας λένε στον κόσμο ότι αυτοί είναι τέλοιοι ενώ εμείς προκαλούμε όλα τα προβλήματα. Αυτό πέραν του ότι είναι αντιεπαγγελματικό είναι και μικρόψυχο...".
Ο Head εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ο κινητήρας της BMW υστερεί σημαντικά σε σχέση με τα κορυφαία σύνολα στη Formula 1 και κατηγόρησε τον αγωνιστικό διευθυντή του γερμανού κατασκευαστή, Mario Theissen για μεροληπτική συμπεριφορά.
"Οι ανακοινώσεις της BMW λένε ότι κάνουν πάντα το καλύτερο αλλά αυτό είναι ψέμα. Κατά την άποψή μου έπρεπε να δουλεύουμε σα σύνολο αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Τα τελευταία χρόνια εξελίξαμε ένα πρόγραμμα εκκίνησης από κοινού. Αλλά όταν το μονοθέσιο εκκινεί άσχημα φταίμε μόνο εμείς. Δε λένε ποτέ ότι έφταιξε ο κινητήρας ή το σύστημα μετάδοσης. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης από την πλευρά του Mario Theissen είναι ανέντιμος. Δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να αλλάξουν συμπεριφορά αλλά δεν πρόκειται και να τους μιμηθούμε".
Παρά τις δηλώσεις του όμως ο Head δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να συνεργάζονται και τη νέα χρονιά με τη BMW: "Θα εξετάσουμε όλα τα δυνατά ενδεχόμενα. Εάν ο κινητήρας τους είναι διαθέσιμος τότε υπάρχει πιθανότητα" κατέληξε ο Βρετανός που είναι ικανότατος στο να προφυλάσσεται από κακοτοπιές.
Τ.Π.
takis@4troxoi.gr