Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Εκτός χρονοδιαγράμματος η πίστα στην Κωνσταντινούπολη! 2/6/2005 10:16 πμ

Πριν από 45 μέρες αυτή ήταν η εικόνα από την μεγάλη ευθεία και τα κτίρια των pit.
Όταν επισκεφτήκαμε πριν από ενάμιση μήνα την πίστα της Κωνσταντινούπολης και συνομιλήσαμε με τους κατασκευαστές αλλά και τους οργανωτές του Τουρκικού GP τίποτα δεν έδειχνε την ανησυχία τους. Μάλιστα από την κατασκευαστική εταιρεία Evren επέμεναν στον περσινό ισχυρισμό τους ότι βρίσκονται μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα.
Στις επίμονες ερωτήσεις μας γιατί δουλεύουν και τα Σαββατοκύριακα μας είπαν ότι οι υπολογισμοί τους έχουν γίνει με επτά εργάσιμες μέρες την εβδομάδα.
Χτες 75 μέρες πριν από την διεξαγωγή του πρώτου Toυρκικού GP ο υπόλογος για την κατασκευή της πίστας, αρχιτέκτονας Herman Tilke βγήκε και διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το έργο δε θα τελειώσει στην ώρα του και το Τουρκικό GP δεν θα διεξαχθεί.
Ο Tilke τόνισε ότι όλα θα είναι έτοιμα και χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ανυπόστατα: «Αυτές οι φήμες δεν έχουν καμία βάση. Γεγονός είναι ότι υπάρχει μια καθυστέρηση ενός περίπου μήνα η οποία οφείλεται στη βαρυχειμωνιά που αντιμετωπίσαμε φέτος» παραδέχτηκε ο Γερμανός «αλλά όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους» κατέληξε. Τα εγκαίνια της πίστας είναι προγραμματισμένα για τα τέλη Ιουνίου.
Τα έργα κατασκευής ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2003 και το κόστος ανέρχεται περίπου στα 100 εκ. ευρώ.
Τ.Π.
takis@4troxoi.gr