Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

3η Ανάβαση Κύμης: Με το φακό... 30/5/2005 6:25 μμ

Χαμόγελα, θέαμα, συναγωνισμός, επιδόσεις. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της 3η ανάβασης Κύμης, η οποία έχει δεχθεί τα καλύτερα σχόλια τόσο για την υπέροχη τεχνική διαδρομή όσο και για την οργάνωση και τη φιλοξενία από το δήμο. Ο φακός του rally.gr βρέθηκε στη διαδρομή των 52 στροφών, «αιχμαλωτίζοντας» όσα δεν είδατε..._Ε.Λ.(elyk@4troxoi.gr)
Οι θεατές είχαν κατακλύσει όλες τις στροφές της ανάβασης, καταφθάνοντας στη διαδρομή με κάθε τρόπο, ακόμη και…
…με ειδικά λεωφορεία που "επιστρατεύθηκαν" γι' αυτό το λόγο από το δήμο Κύμης.
Πολλοί έψαχναν πατέντες για να παρακολουθήσουν τον αγώνα πιο... αμφιθεατρικά.
Στροφή και καντίνα, και φυσικά τα παραδοσιακά στους ελληνικούς αγώνες… σουβλάκια, δεν έλειψαν ούτε από την Κύμη.
Και αυτή τη χρονιά η κινητή... μπουτίκ με μπλούζες και καπελάκια της ανάβασης Κύμης βρέθηκε στον τερματισμό.
Ποτ πουρί φωτογραφιών από τις δυο προηγούμενες αναβάσεις που έχουν γίνει στην Κύμη.
Eπ' αυτοφώρω πιάσαμε το Μάριο Ξανθάκο να... μασουλάει μετά την ανάβαση, στην οποία οδήγησε το Civic Τype-R Ν/3 στη 2η νίκη σε ισάριθμους αγώνες, αποδεικνύοντας και πάλι την κλάση του ως οδηγού.
Με την ίδια ταχύτητα και... τρέλα οδήγησε ο Παναγιώτης Σμυρναίος για πρώτη φορά το Peugeot 106 Rallye Ν/2, σημειώνοντας μάλιστα και νίκη! Παρολ΄ αυτά, αναπολεί στιγμές από την αγαπημένη του κλάση Α/0, από την οποία και ξεκίνησε.
Παρά το πρόβλημα στον κινητήρα που αντιμετώπισε ο Άρης Λυκουρέσης, εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και τερμάτισε στην 1η θέση της Ν/1. Εκεί οφείλεται το χαμόγελο ή μήπως κάπου αλλού...;
Ο Βασίλης Ατζέμης οδήγησε το 106 Rallye του στην 1η θέση της Α/5, κατακτώντας την 1η φετινή του νίκη.
Ξεσήκωσε τα πλήθη ο "Μαύρος" ή κατά κόσμον Νίκος Μπολολιάς, ο οποίος οδήγησε όλη τη διαδρομή με το πλάι, χωρίς να ισιώσει ούτε στις ευθείες! Δεν τον ενδιαφέρουν οι χρόνοι, αλλά η οδήγηση με τις... πόρτες του Escort MKII. Μετά τους αγώνες Side Show ήρθε να κάνει αισθητή την παρουσία του και στις αναβάσεις, αποκτώντας φανατικούς οπαδούς.
Άσε το σάντουιτς και πιάσε το τιμόνι, Λευτέρη! Ο Σωτήρχος που στην περσινή Κύμη είχε τη... μεγάλη του στιγμή, αλλάζοντας τη σχεδίαση(!) του Citroen Saxo, αυτή τη χρονιά εκτέλεσε χρέη τεχνικού εφόρου.
Πολλές οι συμμετοχές και αυτή τη χρονιά στην Κύμη.
Από την ανάβαση Κύμης δεν απουσίασαν ούτε οι οδηγοί ράλλυ. Ο Γιώργος Χατζηρήγας συνομιλεί με το νικητή του Nissan Micra Cup Νίκο Βλάχο, υπό το βλέμμα του νικητή της νορμάλ κατηγορίας, Δημήτρη Κύρκου.
Αν υπάρχουν κλέφτες αυτοκινήτων τόσο γρήγοροι όσο ο Κώστας Παπανικολάου…
…και ο Παναγιώτης Χαλάτσης, τότε η αστυνομία έχει δύσκολο έργο!
Η 11χρονη Στεφανία, μελλοντική οργανώτρια… ή μήπως αγωνιζόμενη;
Οι ωραίες παρουσίες έδωσαν ακόμη πιο φωτεινό χρώμα στον αγώνα και ο E.Δ. δε σταμάτησε λεπτό να φωτογραφίζει!
Ο Γιάννης Κωνσταντακάτος είχε για ακόμη μία φορά τη θερμή συμπαράσταση της μητέρας του. Άλλωστε η γνωστή στους ελληνικούς αγώνες ως «μαμά Κωνσταντακάτου» είναι η πιο διαχρονική… μητέρα των ελληνικών αγώνων!

Δύο απόφοιτοι του "Γίνε Πρωταθλητής", που συμμετέχουν στο Nissan Micra Cup, οι Γιάννης Ακράτος και Μίλτος Πλατώνης, παρακολουθούν τον αγώνα τους σε.. μαγνητοσκόπηση.
Η Α/0 έδωσε το "παρών" και στην Κύμη, αφού προσμετρά στο Έπαθλο της κλάσης, αποσπώντας μάλιστα μεγάλο χειροκρότημα σε κάθε περασμά τους.
Η γραμματεία του αγώνα ήταν και πάλι στο σχολείο, μετά τον τερματισμό. Κάποιοι κανόνες, για να θυμόμαστε την παιδική μας ηλικία, πού και πού!