Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Αγώνας Ταχύτητας Σερρών: Νικητές οι Ζάχος, Παπανικολάου και Ward 22/5/2005 12:23 μμ

Από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του ο Βασίλης Ζάχος
Σε ρυθμούς "My Number One", o Βασίλης Ζάχος κέρδισε την 1η θέση και στους 2 αγώνες του Ενιαίου με MG ZR 105. Οι Κώστας Παπανικολάου και Richard Ward ήταν οι νικητές των κατηγοριών Sport 1600 και Ιστορικών αντίστοιχα.

Το αγωνιστικό μενού της ημέρας περιελάμβανε αρχικά τον 1ο αγώνα του Ενιαίου. Όλα έμοιαζαν ιδανικά, ενώ παράλληλα ο πολύ καλός καιρός ήταν σύμμαχος των αγωνιζομένων. Τελικά, οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, αφού ο χθεσινός poleman Βασίλης Ζάχος κατάφερε να κερδίσει με χρόνο 16:43.431. Πίσω του, βρέθηκε ο Αντώνης Παπαρινόπουλος (16:47.162), ενώ μαζί τους στο βάθρο βρέθηκε ο Κώστας Γκόντζος, ο οποίος παράλληλα ήταν και ο 1ος Νέος του αγώνα. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τους χρόνους, η μεγαλύτερη μάχη του αγώνα δόθηκε για τη 2η θέση ανάμεσα σε δυο πιτσιρικάδες του θεσμού, που διήρκεσε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ανάμεσα στους άτυχους του 1ου αγώνα του Ενιαίου για το 2005, συγκαταλέγονται η Ισμήνη Φαμπιάτου, ο "Αμερικάνος" και ο Ρένος Καίσαρ. Οι δυο πρώτοι εγκατέλειψαν από πρόβλημα στον κινητήρα, ενώ ο Καίσαρ από πρόβλημα στα ηλεκτρικά του MG ZR. Τέλος, ο Νίκος Ζήκος αντίκρισε τη μαύρη σημαία του αλυτάρχη του αγώνα, όταν έβαλε όπισθεν για ελάχιστη απόσταση.

O 2ος γύρος του Ενιαίου αποτέλεσε τρανή απόδειξη αυτού που ονομάζεται ως Ενιαίο πρωτάθλημα. Δυο νεαροί οδηγοί, έδωσαν μια ξεχωριστή μάχη σε ολόκληρο τον αγώνα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των ελάχιστων θεατών στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.
Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Παπαρινόπουλος πραγματοποίησε αυτή τη φορά φοβερή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να ηγείται της κούρσας από την πρώτη κιόλας στροφή του αγώνα. Όμως, ένα προφυλακτήρα πιο πίσω βρισκόταν ο πιο έμπειρος στο θεσμό Βασίλης Ζάχος(16:45.908), που περίμενε υπομονετικά για 7 γύρους, προτού βρει την κατάλληλη στιγμή για να προσπεράσει τον αντίπαλό του. Τότε, 3 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, πέρασε καθαρά από την εσωτερική τον Παπαρινόπουλο(16:46.833) και διατηρήθηκε στην κορυφή ως το τέλος του αγώνα, σημειώνοντας παράλληλα τη 2η συνεχόμενη νίκη του για το Ενιαίο 2005.
Όσον αφορά στην 3η θέση, ο αγώνας δεν επεφύλαξε κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτόν του πρωινού, αφού ο Κώστας Γκόντζος(16:53.933) την κατέκτησε εύκολα, τερματίζοντας και 1ος Νέος οδηγός.

Ταχύτατος για ακόμη μια φορά ο Κώστας Παπανικολάου
Η κατηγορία Sport 1600, φρόντισε να δικαιώσει τη φήμη της και να αποδείξει για ακόμη μια φορά πως έχει σαφέστατα λόγο ύπαρξης στους ελληνικούς αγώνες ταχύτητας. Έτσι, νικητής αναδείχθηκε μετά από μεγάλη μάχη ο Κώστας Παπανικολάου (22:32.009), ο οποίος επικράτησε για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο του Λεωνίδα Λεοντόπουλου (22:32.910). Τέλος, την 3η θέση κατέλαβε ο Μανώλης Στιβακτάκης (23:24.098). Στους άτυχους της ημέρας, συγκαταλέγεται ο Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη, αφού εγκατέλειψε όταν κόπηκε ο ιμάντας του διναμό του αυτοκινήτου του.





Κύριος με "Κ" κεφαλαίο ο Mr. Ward!
Κορυφαία μάχη έγινε και στην κατηγόρία των Ιστορικών αυτοκινήτων, οι συμμετέχοντες της οποίας μας εντυπωσιάζουν σε κάθε αγώνα, τόσο με τις μάχες όσο και με το ήθος τους. Ο gentleman των αγώνων Richard Ward(16:47.750), με την κόκκινη Lotus που οδηγεί, πραγματοποίησε φοβερή εκκίνηση και κατάφερε να στρίψει 1ος τη δεξιά Κ1 της πίστας των Σερρών και να κρατηθεί στην κορυφή ως το τέλος του αγώνα. Ωστόσο, το έργο του μόνο εύκολο δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Σωτήρης Ρόκκος (16:55.436) με τη λευκή Alfa Romeo, βρίσκοταν σε απόσταση αναπνοής από το Βρετανό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παρόλα αυτά τερμάτισε 2ος. Σημειώστε, πως η διαφορά ανάμεσα στους δυο οδηγούς αυξήθηκε στους τελευταίους 3 γύρους του αγώνα, όταν η Veloce του Ρόκκου παρουσίασε μεγάλη φθορά στα ελαστικά της. Σπουδαία μάχη δόθηκε, τέλος, για την 3η θέση της κατάταξης, με τον Παναγιώτη Σιδέρη(17:24.145) να επικρατεί τελικά του "ADRI"(17:24.641)

Μεγάλη μάχη στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδας!
Στο κύπελλο Βορείου Ελλάδος, ο Δημήτρης Χόχολης(22:18.117)με το Citroen Saxo ήταν ο τελικός νικητής της κατηγορίας 1400-2000 κ.εκ, μετά από μεγάλη μάχη με το Βαγγέλη Κατσίνα(22:20.921) με το Peugeot 106 Maxi(σ.σ συμμετοχή από την Αθήνα). Στην κατηγορία 2000+, ο ταχύτερος χρόνος της ημέρας πραγματοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Τζελέπη (23:44.766), στο τιμόνι ενός Opel Manta 400. Τέλος, στην κατηγορία έως 1400 κ.εκ, τον ταχύτερο χρόνο πραγματοποίησε o "Lourbas",(σ.σ άλλη μια συμμετοχή από την Αθήνα), αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 23:10.030, ενώ όσον αφορά στο κύπελλο Βορείου Ελλάδος, ταχύτερος ήταν ο Μίλτος Καρακασίδης (23:16.753)

Επόμενο ραντεβού των αγωνιζομένων είναι στις 17-18 Σεπτεμβρίου στην πίστα των Μεγάρων, όπου θα συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ενιαίου. _Μ.Σαλ (manoliss@4troxoi.gr)


Μας είπαν:

Βασίλης Ζάχος
Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας!Κατάφερα να πάρω μια διαφορά ασφαλείας στους πρώτους γύρους. Στη συνέχεια κατάφερα να διατηρήσω ένα καλό ρυθμό και τελικά να κερδίσω.

Αντώνης Παπαρινόπουλος
Δεν έκανα καλή εκκίνηση με αποτέλεσμα να χάσω μια θέση την οποία επανέκτησα γρήγορα. Προσπάθησα να κυνηγήσω το Βασίλη, όμως είχε ήδη δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας.

Κώστας Γκόντζος
Αυτός ο αγώνας ήταν μια μεγάλη εμπειρία για εμένα, αφού ήταν ο πρώτος της καριέρας μου. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, αλλά εγώ έκανα ορισμένα λαθάκια που ευτυχώς δε μου στοίχισαν ιδιαίτερα. Είμαι ευτυχισμένος με αυτό το αποτέλεσμα.

Κώστας Παπανικολάου
Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος με μεγάλο ενδιαφέρον. Δυστυχώς όμως, δεν είδαμε κόσμο και όπως είπα από χθες συμμετοχές από την Αθήνα. Τελικά δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει.

Richard Ward
Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πραγματικά το διασκέδασα πάρα πολύ. Ήταν μια σπουδαία μάχη κατά τη διάρκεια μιας πανέμορφης ημέρας, την οποία πιστεύω πως όλοι ευχαριστήθηκαν.

Δήμος Ριζικάρης (υπεύθυνος Ενιαίου)
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους οδηγούς. Όλα έγιναν όπως έπρεπε τόσο από θέμα οδήγησης όσο και ήθους. Η πίστα των Σερρών έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο απαιτητική είναι, ζητώντας το 110% των δυνατοτήτων των αυτοκινήτων. Ο ΣΟΑΑ έχει προβληματιστεί και θα αντιμετωπίσει τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν.

Αναλυτικά αποτελέσματα θα βρείτε στη σελίδα του αγώνα.
Επόμενο ραντεβού στα Μέγαρα!