Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Κινδυνεύει με μηδενισμό η Toyota! 16/5/2005 11:26 πμ

Η Ιαπωνική εταιρεία αντιμετωπίζει να χάσει τους βαθμούς της από τους τέσσερις πρώτους αγώνες της χρονιάς γιατί συμμετείχε σ’ αυτούς χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. H όλη ιστορία ήρθε στην επιφάνεια όταν οι άνθρωποι της Toyota αποφάσισαν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση των αγωνοδικών για την επιβολή ποινής 25 δευτ. στο R.Schumacher στο GP του Αγ. Μαρίνου. Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στο R.Schumacher για αντικανονική οδήγηση και είχε ως αποτέλεσμα ο Γερμανός να χάσει τον ένα βαθμό της 8ης θέσης.
Η έφεση της Toyota όπως προβλέπεται εκδικάστηκε στη χώρα όπου εδρεύει η αγωνιστική ομάδα, στη Γερμανία. Εκεί στο δικαστήριο ζητήθηκε όπως είναι το τυπικό η αγωνιστική άδεια της ομάδας για αγώνες στη Γερμανία και έκπληκτοι οι άνθρωποι της Toyota ανακάλυψαν μαζί με τους δικαστές ότι η εν λόγω άδεια δεν είχε ανανεωθεί από το 2000. Η αγωνιστική άδεια για εθνικούς αγώνες αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της Superlicence που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1. Mε άλλα λόγια η Toyota συμμετείχε στους αγώνες χωρίς να είναι καθόλα νομότυπη η Superlicence της.
O πρόεδρος της FIA, Max Mosley έσπευσε με δηλώσεις του να διαχωρίσει την περίπτωση της Toyota απ’ αυτή της BAR λέγοντας: « Εδώ δεν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος είναι απλά ένα λάθος από αμέλεια». Στην Ιαπωνική εταιρεία περιμένουν με αγωνία να μάθουν την τιμωρία που θα τους επιβληθεί…
Τ.Π.
takis@4troxoi.gr