Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Ετοιμάζει αγωνιστική ομάδα ο Carlos Sainz; 10/5/2005 3:43 μμ

Ετοιμάζει την... εθνική Ισπανίας ο Matador;
Φαίνεται πως, αν και η Citroen αποσύρεται επίσημα στο τέλος της χρονιάς, οι Xsara WRC θα συνεχίσουν να κοσμούν τα ράλλυ και τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος Carlos Sainz φέρεται να βρίσκεται προ των πυλών της δημιουργίας μιας αμιγώς ισπανικής ομάδας, τόσο σε πληρώματα όσο και σε χορηγούς. Έτσι, φήμες θέλουν τον πολυνίκη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να συνεργάζεται με την ομάδα Piedrafita, η οποία προετοίμαζε την τρίτη εργοστασιακή Xsara πριν μερικά χρόνια, όταν στα πηδάλια βρίσκονταν οι Bugalski – Chiaronni. Ανάμεσα στους υποψήφιους να βρεθούν στο τιμόνι των Xsara από του χρόνου, βρίσκονται ο Dani Sola, ο Xavier Pons καθώς και ο μαθητής και προστατευόμενος του Sainz, Daniel Sordo. Φυσικά, ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται μεγάλους χορηγούς. Η εταιρεία που στήριξε τον “El Matador” σε όλη την καριέρα του, η Telefonica, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την προσπάθεια, ενώ μεγάλη υποστήριξη αναμένεται να υπάρξει και από την ομοσπονδία αυτοκινήτου της Ισπανίας, τη RACC.

Από τη μεριά του, ο Carlos Sainz διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει να εκπροσωπήσει τη Citroen το 2006 με την ομάδα του στο θεσμό, ωστόσο δε φάνηκε να απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του: «Δεν υπάρχει κάτι μέχρι στιγμής, ωστόσο αυτή την εποχή βοηθάω το Daniel και θα ήθελα να κάνω γι’ αυτόν όσo περισσότερα μπορώ. Μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά και θα έκανα οτιδήποτε περνάει από το χέρι μου για να τον βοηθήσω περαιτέρω, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτε γι’ αυτόν πέρα από ότι ισχύει σήμερα».

Πάντως, στα πλαίσια της παραμονής της Citroen στο χώρο και το 2006, ενδέχεται να αναβαθμιστεί η εμπλοκή της βελγικής δορυφορικής εταιρείας της ομάδας, Kronos Racing, η οποία, σύμφωνα με φήμες, ετοιμάζει μια ομάδα Βέλγων οδηγών, με το Francois Duval να οδηγεί την πρώτη από τις δυο συνολικά, Xsara της ομάδας. _Ε.Δ( nodas@4troxoi.gr )



Η Kronos Racing,τα αυτοκίνητα της οποίας οδηγούν εφέτος οι Stohl και Pykalisto, έχει συνδεθεί με την εκπροσώπηση της Citroen τα επόμενα χρόνια στο WRC