Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

"Φταίνε τα Bridgestone" λέει ο Montezemolo! 10/5/2005 11:15 πμ

Mια εικόνα, χίλιες λέξεις...
O πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα "La Repubblica" απέδωσε την κακή φετινή πορεία της Ferrari στην απόδοση των ελαστικών της Bridgestone: " Με τους νέους κανονισμούς είναι περισσότερο ένα πρωτάθλημα ελαστικών παρά ένα πρωτάθλημα μονοθεσίων" έδωσε την δική του οπτική γωνία ο Ιταλός και συνέχισε: "Ανησυχώ γιατί μετά από πέντε αγώνες όπως μπορώ να δω έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο αλλά αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα με τα ελαστικά. Στη Bridgestone έχουν αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι δουλεύουν πολύ καλά αλλά με τους νέους κανονισμούς τα ελαστικά παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ξέρω ότι δουλεύουν πολύ σκληρά για να βελτιωθεί η κατάσταση. Είναι σίγουρα το Νο1 πρόβλημά μας σήμερα και αυτό που με ανησυχεί περισσότερο. Το ξέραμε ότι θα έρθει η στιγμή που δεν θα μπορούμε άλλο να νικάμε. Έτσι συμβαίνει παντού στη ζωή. Αλλά θα μας δώσει πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν επιστρέψουμε σύντομα στις νίκες".
Σύμφωνα με τον Di Montezemolo οι φετινές αλλαγές των κανονισμών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πτώση της Ferrari: " Κάποιοι από τους κανονισμούς είχαν καταλύτική επίδραση στον περιορισμό της κυριαρχίας μας" κατέληξε ο Ιταλός.

Τι λένε οι Ιάπωνες:
Άμεση ήταν η αντίδραση στις δηλώσεις του προέδρου της Ferrari από το στρατόπεδο της Bridgestone. To πνεύμα των δηλώσεων κάθε άλλο παρά αρνητικό ήταν, αντίθετα ήταν ενωτικό και ομαδικό:
"Είναι λογικό ο κ.Montezemolo να ανησυχεί για η φετινή πορεία της Ferrari ειδικά μετά την εγκατάλειψη του Michael Schumacher στην Ισπανία μετά την απώλεια αέρα από δυο ελαστικά του. Κατανοούμε τις επισημάνσεις του και δουλεύουμε περισσότερο από ποτέ για να ανεβάσουμε την ανταγωνιστικότητα του συνδυασμού μονοθεσίου - ελαστικών".
Την ίδια στιγμή οι Ιάπωνες έστειλαν αεροπορικώς τα ελαστικά του Γερμανού που κλάταραν στα κεντρικά στην Ιαπωνία όπου γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι της αστοχίας.
"Το πίσω αριστερό ελαστικό δεν ήταν ιδιαίτερα φθαρμένο" αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας. Ο Barrichello δεν αντιμετώπισε κάτι αντίστοιχο παρότι και αυτός είχε κάποια πτώση στην απόδοση λόγω τοπικής υπερθέρμανσης.
Τ.Π.
takis@4troxoi.gr





Σκεπτικός ο τεχνικός διευθυντής της Bridgestone, Hisao Suganuma.