Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Εξέλιξη χωρίς λεφτά δε γίνεται! 3/5/2005 11:11 πμ

O Peter Sauber σκέφτεται σοβαρά να κόψει τα πούρα για να εξοικονομήσει χρήματα για την εξέλιξη της C24...
Οι δυο πιλότοι της Sauber, Felipe Massa και Jacques Villeneuve άκουσαν από επίσημα χείλη στην ομάδα ότι χειρότερο μπορεί να ακούσει ένας πιλότος. Τα όνειρα και των δυο εξανεμίστηκαν όταν έμαθαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να επιλυθούν τα προβλήματα της C24.
Η Ελβετική ομάδα παρουσίασε νέα αεροδυναμικά βοηθήματα στον Αγ. Μαρίνο αλλά το σημαντικότερο θέμα είναι η αλληλεπίδραση του σασί με τα νέα για την ομάδα της Sauber ελαστικά της Michelin.

Η απώλεια του κύριου χορηγού για την Ελβετική ομάδα μέσα στον περσινό χειμώνα – Red Bull – οδήγησε τη Sauber στη δύσκολη θέση να είναι υποχρεωμένη να πληρώνει για τα ελαστικά που χρησιμοποιεί και έτσι οι «Ελβετοί» βρέθηκαν με μικρότερο προϋπολογισμό απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει ως συνέπεια αυτή τη στιγμή η ομάδα να μην έχει την απαιτούμενη ρευστότητα για να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη χρήση ελαστικών Michelin στο σασί της C24.

Θυμίζουμε ότι η C24 σχεδιάστηκε προτού οι μηχανικοί της Ελβετικής ομάδας κατανοήσουν πλήρως τη λειτουργία των ελαστικών της Michelin. «Τα ελαστικά της Michelin απαιτούν περισσότερο βάρος στον εμπρός άξονα οπότε πρέπει το μονοθέσιο να έχει τον κινητήρα τοποθετημένο πιο μπροστά και το κιβώτιο να είναι πιο λεπτό – μακρύ. Επίσης τα ελαστικά της Michelin απαιτούν διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν στο κιβώτιο που έχουμε σήμερα. Χρειαζόμαστε λοιπόν νέο κιβώτιο. Δεν έχουμε όμως τα χρήματα για τόσο ριζοσπαστικές αλλαγές μέσα στη χρονιά» τόνισε ο αγωνιστικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της ομάδας Peter Sauber.

Τι κινητήρες θα χρησιμοποιούν το 2006;
O Sauber αυτή τη στιγμή έχει έναν επιπλέον πονοκέφαλο πέρα από την εξέλιξη του μονοθεσίου και την προσπάθεια να βοηθήσει το Villeneuve να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.
Σύντομα θα πρέπει να πάρει μια απόφαση για το τι κινητήρα θα χρησιμοποιεί την επόμενη χρονιά. Στα χέρια του Peter Sauber βρίσκονται δυο προσφορές αυτή της BMW που μεσοπρόθεσμα θέλει να αναλάβει την ομάδα αλλά και αυτή της Mercedes-Benz με την οποία ο Sauber διατηρεί άριστες σχέσεις. Ακούγεται μάλιστα ότι η Mercedes του έχει προσφέρει τους κινητήρες της για μόλις 10 εκ. δολάρια το χρόνο!
Τ.Π.
takis@4troxoi.gr

Δεν αρκούν οι αεροδυναμικές βελτιώσεις στη C24. Απαιτείται σημαντική αλλαγή στην κατανομή βάρους στους δυο άξονες και για να γίνει αυτό πρέπει ο κινητήρας να τοποθετηθεί πιο μπροστά και το κιβώτιο να γίνει πιο μακρύ - λεπτό.
Με απλά λόγια χρειάζονται νέο σασί και νέο κιβώτιο!