Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Με 5 αυτοκίνητα η Mitsubishi στο Dakar 26/10/2004 12:29 πμ

Η Mitsubishi Motors Corporation και η MMSP ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν με πέντε αυτοκίνητα στο ράλι Telefonica-Dakar 2005, που ξεκινάει την πρώτη Ιανουαρίου από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Η ομάδα, με μια «φιλόδοξη» σύνθεση, προσδοκά την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της και δέκατη συνολικά από τότε που άρχισε να συμμετέχει στον μαραθώνιο αφρικάνικο αγώνα. Με τη στήριξη της Repsol YPF SA η MMSP προετοίμασε τέσσερα Mitsubishi Pajero/Montero Evolutions και ένα Mitsubishi L200 pickup.

Το πρώτο από τα Pajero/Montero Evolution θα οδηγήσει ο δύο φορές νικητής του αγώνα (2002 και 2003), Ιάπωνας Hiroshi Masuoka με συνοδηγό τον Γερμανό Andreas Schulz και το δεύτερο, ο περσινός νικητής και έξι φορές νικητής με μοτοσικλέτα, Γάλλος Stephane Peterhansel , με τον Jean-Paul Cottret στο διπλανό κάθισμα. Την τετράδα των Pajero θα συμπληρώσουν ο παλαιός πρωταθλητής του σκι, Γάλλος Luc Alphand με τον Gilles Picard και ο νικητής του 2004 στις μοτοσικλέτες, Ισπανός Joan ("Nani") Roma με τον Henri Magne. Τέλος την ομάδα ολοκληρώνει το Mitsubishi L200 pickup της Γερμανίδας Andrea Mayer, που πέρσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση, με νέο συνοδηγό αυτή τη χρονιά, τον Γάλλο Jean-Michel Polato.

Ο πρόεδρος της MMSP, Isao Torii δήλωσε: "Η Mitsubishi Motors είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Παρίσι-Ντακάρ, και πιστεύω ότι θα επαναλάβει τις επιτυχίες της και το 2005. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Masuoka, τον Peterhansel και την Mayer και πιστεύω ότι και τα νέα μέλη της ομάδας Alphand και Roma θα έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα"._Σω.Κ. (sockil@rally.gr)