Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Θα γίνει GP στους δρόμους του Λονδίνου; 7/7/2004 12:50 μμ

Ούτε... καρφίτσα δεν έπεφτε στη Regent Street
Μοναδικές στιγμές έζησε χτες η βρετανική πρωτεύουσα καθώς περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι γέμισαν ασφυκτικά τη Regent street για να δουν και να ακούσουν από κοντά τα μονοθέσια της Formula 1.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Ken Livingstone αποκάλυψε ότι πρότεινε στο Bernie Ecclestone να διοργανώσουν έναν αγώνα στους δρόμους του Λονδίνου: " Το συζητήσαμε με το Παλάτι με τη Royal Parks Agency και με την αστυνομία" αποκάλυψε ο δήμαρχος "όλοι βλέπουν ότι αυτό θα ήταν κάτι πολύ θετικό για το Λονδίνο. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι θεατές θα είναι πάνω από δυο εκατομμύρια θα γεμίσουν όλα τα ξενοδοχεία και όλα τα εστιατόρια. Είναι ότι καλύτερο μπορούν να κάνουν οι μεγάλες πόλεις για να προβληθούν. Ξέρω ότι και η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το ίδιο. Αφού μπορεί να γίνει στο Μονακό μπορεί να γίνει και στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη".
O δήμαρχος του Λονδίνου διασκέδασε με το παραπάνω την ημέρα «Formula 1 Comes to Regent Street»
Θυμίζουμε ότι η πίστα του Silverstone δεν έχει συμβόλαιο για τη επόμενη χρονιά και παρότι οι οργανωτές του αγώνα θεωρούσαν δεδομένη την υπογραφή συμφωνίας για το 2005 και το 2006 η FOM με χθεσινή της ανακοίνωση ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν είναι οριστικό και ότι επιθυμία της είναι να υπογραφεί συμφωνία με το BRDC (σ.σ: το σύνδεσμο οδηγών αγώνων στη Βρετανία). Σύμφωνα με το δήμαρχο του Λονδίνου κ. Livingstone η πόλη τους θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον αγώνα στο Silverstone: " Δουλειά μου είναι να παλέψω για να φέρω τον αγώνα στο Λονδίνο. Η πρόταση που κάναμε στο Bernie είναι αξιόλογη και ξέρω καλά ότι το σκέφτεται. Είναι δικό του θέμα τώρα όμως πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη παράσταση Formula 1 που έχει δοθεί ποτέ".
Ένας από τους πιλότους που οδήγησαν χτες στους δρόμους του Λονδίνου ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1992, Nigel Mansell: " Είναι πολύ καλή ιδέα θα γίνει το καλύτερο Grand Prix του κόσμου" τόνισε ο δημοφιλής Βρετανός στους δημοσιογράφους. Στο πρόγραμμα της Formula 1 φέτος υπάρχουν τρεις αγώνες σε δημόσιους δρόμους στη Μελβούρνη, στον Καναδά και στο Μονακό.
Τ.Π.
takis@techlink.gr

Ο Martin Brundle προσέφερε θέαμα στους δρόμους του Λονδίνου ξεσηκώνοντας τους συμπατριώτες του