Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Made in Kefalonia! 21/5/2008 12:38 μμ

Σε φόντο με έντονο φωτισμό, χρώματα, καπνό και μουσική ...
... αποκάλυψαν τη BIO Formula τα όμορφα κορίτσια που το πλαισίωναν.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ, ο Νομάρχης, οι Δήμαρχοι, Αστυνόμοι, αλλά και οι πρώτοι αγοραστές, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την προσπάθεια, Παναγής Στρατιώτης και Σταύρος Τραυλός με τις συζυγούς τους, Κατερίνα και Αννα, παρουσία του υπογράφοντα..
Με τον πλέον ρομαντικό τρόπο ξεκίνησε την παρουσίαση της προσπάθειας, ο ιθύνων νους της, Παναγής Στρατιώτης, κάνοντας αναφορές στο παρελθόν, θυμίζοντας μας πράγματα και εποχές που δεν σβήνουν ποτέ από το μυαλό μας. «Θυμάμαι τους «Σιρόκο», «Ιαβέρη», «Μαύρο», Μοσχού, «Στρατισσίνο» και άλλους, που έτρεχαν στο Τατόι και στην Ρόδο, όπως και τις αφίσες «σαλόνια» των 4Τροχών με ξένους και Έλληνες αγωνιζόμενους, που είχα κολλημένα στους τοίχους του δωματίου μου», ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσαν από τα χείλη του οι παρευρισκόμενοι.

Με αγάπη «τρέλα» για τους αγώνες, προσπάθησε να εμπλακεί, όχι σαν οδηγός, αλλά σαν «χρηματοδότης» του γιου του, κάτι που βήμα-βήμα τον οδήγησε στην σύλληψη της ιδέας, να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο και μάλιστα «οικολογικό».
Με συνεργάτη τον ξάδερφο του Σταύρο Τραυλό, σχεδίασαν, οργάνωσαν τον τρόπο που μπορεί αυτή η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά και μας την παρουσίασαν. Στόχος τους, να δουν το αγωνιστικό όχημα να τρέχει στις πίστες και στους δρόμους, δίνοντας την ευκαιρία για ασφαλή και οικολογική εκτόνωση. Να σημειώσουμε, ότι η χρήση «τηγανόλαδου» (επεξεργασμένου) ως καύσιμο, αποτελεί παγκόσμια πατέντα, για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θεωρούμε ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται και να επικροτούνται, μιας και τα θέματα οικολογίας και ανακύκλωσης μας αφορούν όλους.

Την ημέρα της παρουσίασης, εμφανώς «αγχωμένοι», προσπαθούσαν να προλάβουν και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα, πόσο μάλλον για την Κεφαλονιά, ολοκληρωμένη από κάθε άποψη και βέβαια με την στήριξη της ΕΛΠΑ και της τοπικής αυτοδιοίκησης (Νομαρχία, Δήμοι, Αστυνομία-τροχαία) αποτέλεσε μια πολύ καλή και αισιόδοξη «νότα» για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μας παρουσίασαν τα σχέδια τους, τον τρόπο που θέλουν να διοργανώσουν το πρωτάθλημα, αν και περιορισμένοι στις βασικές δυο-τρεις πίστες της χώρας μας και γνωστοποίησαν την πρόθεση τους, για ένα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο εγχείρημα, την διοργάνωση αγώνα στο κέντρο του Αργοστολιού, αλλά και άλλων νησιών και πόλεων.

Τέλος, με τον κατάλληλο φωτισμό, τα όμορφα κορίτσια και βέβαια την παρουσία των Vinilistix (συγκρότημα 70' -80' ρεπερτορίου) έγινε η εντυπωσιακή αποκάλυψη του μονοθεσίου, το οποίο θαύμασαν όλοι οι καλεσμένοι, γνώστες η μη του χώρου.
Έχοντας κρατήσει αρκετά χαμηλά το κόστος κτήσης (σχεδιασμένο ώστε να χρησιμοποιεί απλά ανταλλακτικά, έχει και χαμηλό κόστος συντήρησης) ελπίζουμε να ενδιαφερθούν αρκετοί αγωνιζόμενοι, γνωστοί-έμπειροι αλλά και νέοι, ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Οι εντυπώσεις άριστες, τόσο από το αγωνιστικό πλάνο και το μονοθέσιο, όσο και από την παρουσίαση και την φιλοξενία, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα, από αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Με πάθος, θέληση και βέβαια πολύ δουλειά, πιστεύουμε πως οι προσπάθειες τους θα καρποφορήσουν και ίσως αποτελέσουν την αρχή για κάτι καλύτερο, στο χώρο των μονοθεσίων. Ελπίζουμε σύντομα να έρθει το πρώτο αγωνιστικό όχημα, έτοιμο για αγώνα, ώστε να το οδηγήσουμε και δούμε στην πράξη, τις επιδόσεις και τις δόσεις αδρεναλίνης που προσφέρει ένα «οικολογικό» μονοθέσιο, σε κλειστή-ασφαλή πίστα. Εμείς θα περιμένουμε μέχρι τότε, για να σας παρουσιάσουμε στο «Μέγαρο» το μονοθέσιο made in Kefalonia._Ιαβέρης junior.