Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

8ο Rally Χανίων: Νικητές οι Σφίγγας–Λιοδάκης 15/5/2008 9:45 μμ

Νικητές στην Α6 και 2οι στην κατάταξη οι Γιάννης Νικολιδάκης – Παύλος Ταΐτζης.
3οι στη γενική κερδίζοντας και τις δυο τελευταίες ειδικές του αγώνα οι Κώστας Ορφανουδάκης – Λευτέρης Σαλμανής.
Προδόθηκαν από την τουρμπίνα και περιορίστηκαν στην 4η θέση οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος.
Εκπληκτική εμφάνιση από τους 1ους της Α5 Λευτέρη Καρδαμάκη – Λευτέρη Σαρρή, που ήταν και 5οι στην κατάταξη.
Με απρόοπτα, ανατροπές, πολλές εγκαταλείψεις και τον καιρό να παίζει τα δικά του παιχνίδια ταλαιπωρώντας τους πάντες, πραγματοποιήθηκε το 8ο Rally Χανίων “SEAT Βελμαρ”, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαΐου.

Οι άνθρωποι της Α. Λ. Α. Χανίων για άλλη μία φορά πραγματοποίησαν ένα απόλυτα ασφαλή και καθ’ όλα επιτυχημένο αγώνα, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ένα πρωταθληματικό.
Τριανταπέντε πληρώματα πήραν μέρος και ύστερα από δυνατές μάχες με τα χρονόμετρα και στις εφτά ειδικές, κατάφεραν να τερματίσουν τα είκοσι τρία. Το θέαμα ήταν εκπληκτικό, αποζημιώνοντας στο έπακρο τους δεκάδες θεατές που είχαν κατακλύσει τις ειδικές. Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις της “SEAT Βελμαρ” στα Χανιά και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσία πλήθους κόσμου, από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Ξεκινώντας ο αγώνας ξεκίνησαν και τα προβλήματα για τους αγωνιζόμενους, αφού κανείς δεν είχε προβλέψει την βροχή που τους περίμενε στην “Pista Park” όπου πραγματοποιήθηκε η Super ειδική και όλοι έφτασαν εκεί με λάστιχα για στεγνό. Μετά τα πρώτα περίπου δέκα αυτοκίνητα η βροχή σταμάτησε και η πίστα άρχισε να στεγνώνει, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι στη σειρά εκκίνησης να εξασφαλίσουν διαφορές από τους υπόλοιπους που έφταναν τα δέκα και δεκαπέντε δευτερόλεπτα!

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και την Κυριακή το πρωί αφού οι ειδικές ήταν βρεγμένες, ο καιρός άστατος και η όποια επιλογή ελαστικών ήταν καταλυτική, αφού περιθώριο για διόρθωση λάθους επιλογής υπήρχε ξανά, μετά από τρεις ειδικές και 34 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο καιρός έφτιαξε οι ειδικές στέγνωσαν και όλα πήγαν καλά, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της ημέρας.

Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Άγγελος Σφίγγας – Γιάννης Λιοδάκης, που οδήγησαν εντυπωσιακά γρήγορα και θεαματικά το Peugeot 106 Kit Car. Στη 2η θέση βρέθηκαν οι νικητές της Α6, Γιάννης Νικολιδάκης – Παύλος Ταΐτζης με Peugeot 106 Rally, ενώ μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω τους οι Κώστας Ορφανουδάκης – Λευτέρης Σαλμανής με ίδιο αυτοκίνητο, οι οποίοι όμως στις τρεις πρώτες ειδικές, ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα στον επιλογέα. 4οι βρέθηκαν οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος, που, ενώ ήταν στην κορυφή της κατάταξης όλη μέρα κερδίζοντας και τις τέσσερις από τις εφτά ειδικές, προδόθηκαν από την τουρμπίνα του Mitsubishi Carisma Evo στην τελευταία χάνοντας πάνω από ένα λεπτό.

Ακολούθησαν οι νικητές της Α5, Λευτέρης Καρδαμάκης – Λευτέρης Σαρρής με Toyota Yaris και ενάμιση δευτερόλεπτο πίσω τους βρέθηκαν οι νικητές της Ε11, Μανόλης Κυριανιτάκης – Γιώργος Χριστοδουλάκης με VW Golf II. Στην 7η θέση τερμάτισαν οι Μανόλης Μηλάκης – Βασίλης Γκούφας που προσαρμόζονται αγώνα με τον αγώνα με το VW Golf Kit Car, ακολούθησαν οι Μιχάλης Ανταλουδάκης – Νίκος Πλουμής με Peugeot 106 Rallye, 9οι τερμάτισαν οι Αντρέας Περάκης – Κώστας Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206 Kit Car και 10οι οι Κώστας Γιαννούτσος – Γιώργος Γεωργιλάκης με Alfa Romeo 75.

Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων και πάλι παρουσία πλήθους κόσμου και στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές στις εγκαταστάσεις της “SEAT Βελμαρ” στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή 78 στα Χανιά, που ήταν και ο μεγάλος χορηγός του αγώνα.
Σημαντική υποστήριξη πρόσφεραν και ο Δήμος Χανίων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, η ΑΝΕΚ LINES, η εθελοντική ομάδα “ΔΙΑΣ”, οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε. Σταυρού, το ΕΚΑΒ Χανίων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η Τηλεόραση “ΚΥΔΩΝ” και η ιστοσελίδα των αγώνων της Κρήτης Cretan Racing News (www.crn.gr). _Γ.Δαμανάκης
Συνημμένα Αρχεία
περιγραφή όνομα τύπος αρχείου μέγεθος (ΜΒ)
Τελικά Αποτελέσματα Apotelesmata PDF 0,07

Οι μεγάλοι νικητές του αγώνα, Άγγελος Σφίγγας – Γιάννης Λιοδάκης.