Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Οι Loeb –Elena στην Ελλάδα με C4 WRC! 7/5/2008 6:47 μμ

Μύρισε Ακρόπολις και η ομάδα της Citroen ψάχνει το ιδανικό στήσιμο του C4 στα ελληνικά βουνά. Οι Loeb - Elena με την C4 WRC πήραν από χθες γεύση του εθνικού μας αγώνα δοκιμάζοντας ελατήρια, αναρτήσεις, και ελαστικά σε παλιές ακροπολικές ειδικές διαδρομές στη Φωκίδα. Εκεί βρεθήκαμε με τα ανακριτικά μας όπλα και μάθαμε από το γαλλικό πλήρωμα τα σχέδια τους για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και το Ράλλυ Ακρόπολις!

Τι ακριβώς δοκιμάζετε?
Loeb: «Ουσιαστικά προσπαθούμε να βρούμε το κατάλληλο συνδυασμό ελαστικών και αναρτήσεων για τα ελληνικά χώματα. Για τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε φέτος (Pirelli) δεν είχαμε δεδομένα οπότε ψάχνουμε δοκιμάζοντας».

Πρώτη φορά σε άκουσα να γκρινιάζεις για τα ελαστικά.
Loeb: «Η αλήθεια είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν τους κανονισμούς. Κοίτα γκρίνιαξα γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε ένα τύπο ελαστικών που σύμφωνα με το φετινό κανονισμό έπρεπε να χρησιμοποιήσω στην Αργεντινή και την Ελλάδα. Όταν έχει καλό καιρό, ζέστη, υψηλές θερμοκρασίες τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως βρέξει κατά τη διάρκεια του αγώνα όπως έγινε στην Αργεντινή είναι επικίνδυνό να τρέχουμε με αυτό τον τύπο ελαστικών (σκληρά) που είναι εντελώς ακατάλληλα για βροχή. Για αυτό γκρινιάζω».

Στην Ελλάδα πέρσι είχαμε τη μεγάλη ειδική των 50 χιλιομέτρων ...
Loeb: «Ναι θυμάμαι εκεί έχασα τον αγώνα».

Φέτος η ειδική διαδρομή έχει κοπεί στα 30 χιλιόμετρα. Πιστεύεις ότι θα δυσκολευτείς με τα Pirelli που δεν διαθέτουν μους?
Loeb: «Ότι θα είναι δύσκολα, θα είναι. Γιατί και πέρσι, που είχα ελαστικά με προστατευτικό αφρό (ΒF Goodrich) δεν κατάφερα να αποφύγω το κλατάρισμα. Ομολογώ όμως ότι έχω κάνει ήδη πέντε αγώνες με Pirelli και δεν έχω ούτε ένα κλατάρισμα! Τα Pirelli Scorpion είναι πολύ πιο σκληρά ελαστικά και δεν έχουν - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - πρόβλημα αντοχής σε δύσκολες συνθήκες και σκληρά χώματα».

Είσαι ανίκητος μέχρι στιγμής στην άσφαλτο όμως ποιες ειδικές σου αρέσουν στο χώμα;
Loeb: «Μου αρέσουν οι μαλακές και γρήγορες ειδικές σαν και αυτές στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί που δεν ευχαριστιέμαι να οδηγώ είναι σε σκληρές και αργές ειδικές».

Έγινες πρόσφατα πατέρας. Λένε ότι όταν γίνεται ένας οδηγός αγώνων γονέας χάνει μέρος από την ταχύτητά του. Ισχύει;
Loeb: «Κουταμάρες! Φυσικά και δεν ισχύει. Δεν το πιστεύω».

Πέρσι πάλεψες για τον τίτλο με τον Μάρκους σχεδόν μέχρι το τελευταίο αγώνα. Φέτος νομίζαμε ότι θα το πάρεις με το ένα χέρι, όμως μετά από 5 αγώνες είσαι πίσω...
Loeb: «Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτοι αγώνες φέτος δεν πήγαν τόσο καλά όσο περίμενα, Ήμουν άτυχος! Από την άλλη αν δεν είχα το ατύχημα στην Ιορδανία θα μπορούσα να κερδίσω τον αγώνα και να είμαι πρώτος. Επίσης φέτος βρέθηκαν οδηγοί όπως ο Latvala και ο Hirvonen που οδήγησαν γρήγορα και κέρδισαν αγώνες. Θα δούμε».

Πριν 6 χρόνια οι Vatanen, Sainz δήλωναν ότι εσύ θα είσαι ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής. Εσύ ξεχωρίζεις κάποιον νέο οδηγό;
Loeb: «Θέλω να πιστεύω ότι θα κερδίζω για αρκετό καιρό ακόμα (γέλια) όμως θεωρώ ότι ο Latvala έχει τα φόντα να γίνει επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής. Το παιδί αυτό έχει ταχύτητα και παρόλο το νεαρό της ηλικίας έχει ήδη τρέξει σε 50 αγώνες γεγονός που του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης ο Γάλλος Sebastien Ogier είναι ταλαντούχος οδηγός και με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε μελλοντικά να πρωταγωνιστήσει».

Xsara ή C4 ταιριάζει τελικά στον Loeb?
Loeb: «Οκ με την Xsara κέρδισα τους πρώτους μου αγώνες και τίτλους και την αγαπώ πολύ. Η C4 είναι πια το ίδιο γρήγορη και αξιόπιστη όσο η Xsara. Την έχω πλέον συνηθίσει και μάθει, και μου αρέσει να την οδηγώ».

Καλύτερη και χειρότερη σου στιγμή στο WRC;
Loeb: «Καλύτερή μου στιγμή είναι η πρώτη φορά που οδήγησα Xsara WRC σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Σαν Ρέμο και ήμουν 2ος. Η χειρότερη μου δεν είναι κάποια αγωνιστική στιγμή. Είναι ο θάνατος του Michael Park».

Καλύτερή και χειρότερη στο Ακρόπολις;
Loeb: «Η καλύτερή μου στην Ελλάδα δεν ήταν κάποιο πόντιουμ, αλλά το ότι κατάφερα να φέρω την Xsara στο σέρβις οδηγώντας την για μεγάλη απόσταση στις δύο ρόδες. Ήταν για μένα απίθανη, μοναδική στιγμή. Τις νίκες και τα πόντιουμ τα ξεχνάω, αλλά τέτοιες φάσεις τις θυμάμαι πολύ καλά! Χειρότερη μου στιγμή ας πούμε ότι είναι η εγκατάλειψή μου το 2003».

Θα κερδίσεις το Ακρόπολις φέτος;
Loeb: «Ναι! Πρέπει να το κερδίσω και θα το κάνω»._Πόπη Παπαμιχαήλ